ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: 7 Τροφές που Μειώνουν τον Κίνδυνο ανάπτυξης Πλάκας ή Τερηδόνας και Προστατεύουν τα Δόντια με Φυσικό Τρόπο!

img

Υπάρχουν μερικά σούπερ φαγητά, τα οποία όχι μόνο μας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν και τον έλεγχο υγείας των δοντιών μας. Υπάρχουν κάποιες τροφές, που περιέχουν τις σωστές ιδιότητες για να προωθούν την καλή υγεία των δοντιών σε μακροπρόθεσμη βάση.

Οι τροφές που βελτιώνουν την υγιεινή των δοντιών είναι:

viraltopnews.gr

1. Το νωπό γάλα

Τα δόντια μας, χρειάζονται ασβέστιο για να παραμένουν δυνατά και υγιή. Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το γάλα αμυγδάλου, περιέχει περίπου την ίδια συγκέντρωση ασβεστίου με το κοινό γάλα. Η διαφορά του είναι, ότι δεν υπάρχουν εκατοντάδες δυσμενείς συνθήκες να συνδέονται με αυτό. Η βιταμίνη D, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της αδαμαντίνης και στη μακροπρόθεσμη βελτίωση της υγείας των δοντιών.

2. Μήλα

Τα μήλα, βοηθούν στην παραγωγή σάλιου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το σάλιο στην πραγματικότητα βοηθά στην καταπολέμηση της ανάπτυξης των κοιλοτήτων. Δεν αναστρέφουν το πρόβλημα, αλλά μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνισή του.

3. Μανιτάρια

Τα μανιτάρια, είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη D. Η περιεκτικότητα σε αυτή τη βιταμίνη, όχι μόνο βοηθά στην ανοικοδόμηση του σμάλτου των δοντιών, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την απορρόφηση του ασβεστίου.

4. Νερό

Το νερό, κρατά τα ούλα σε μια κατάσταση ενυδάτωσης. Προσφέρει ορισμένα μέταλλα στα δόντια μας, που τα βοηθούν στο να παραμένουν γερά. Αυξάνει την αντοχή των δοντιών και μειώνει τον κίνδυνο αποσύνθεσης τους. Πείτε όχι στο φθοριωμένο νερό.

5. Τσάι

Υπάρχουν τσάι που είναι πλούσια σε κατεχίνες και πολυφαινόλες, οι οποίες μάχονται ενάντια στην ανάπτυξη κοιλοτήτων και διαβρώνουν τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη συσσώρευση πλάκας. Αποφύγετε τα τσάι που είναι γεμάτα ζάχαρη.

6. Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια έχουν έναν όξινο χαρακτήρα, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τα δόντια σας. Η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες και ασβέστιο, μπορεί να διώξει τα επιβλαβή μικρόβια και να μειώσει το ποσοστό της φθοράς των δοντιών.

7. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε όλα τα είδη των λιπών, πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών, που συμβάλλουν στη διατήρηση της συνολικής υγείας μας. Αυτά, ωφελούν και τα δόντια μας. Πιο συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια, υπόσχονται λευκά και μαργαριταρένια δόντια.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr