ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Οκτώ απίστευτα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας η κατανάλωση τζίντζερ!

img

Αν το τζίντζερ δεν αποτελεί μέρος της διατροφής σας, μετά από αυτό το άρθρο σίγουρα θα το εντάξετε.

Αυτό το φυτό φυτρώνει στην Κίνα, αλλά χρησιμοποιείται από ανθρώπους όλου του κόσμου. Προσφέρει πολλαπλά οφέλη, έχει απίστευτη γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η πιπερόριζα μπορεί να προστεθεί σε γλυκά και αλμυρά γεύματα, καθώς και σε διάφορα ποτά και φαγητά.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει:

Βοηθά στην πέψη και αποτρέπει τον μετεωρισμό

Βράστε μερικά κομμάτια τζίντζερ σε λίγο νερό με μέλι. Στη συνέχεια, πιείτε το για να ηρεμήσετε το στομάχι σας. Να παίρνετε 250-500 mg χάπια τζίνζερ, 3 φορές την ημέρα για την πρόληψη και τη θεραπεία του φουσκώματος στο στομάχι.

Καταπραΰνει την πρωινή αδιαθεσία

Το τζίντζερ, καταπραΰνει αποτελεσματικά τη ναυτία και τον εμετό. Ως εκ τούτου, να παίρνετε 200 mg δισκία, κάθε 4 ώρες.

Βελτιώνει τη ροή του αίματος

Για να αφαιρέσετε το τοξικό υπόλειμμα και να βελτιώσετε τη ροή του αίματος, φτιάξτε το μείγμα 50 g τριμμένου τζίντζερ, διαλυμένο μέσα σε μια λεκάνη με 5 λίτρα ζεστό νερό. Εφαρμόστε αυτήν την θεραπεία στην πληγείσα περιοχή.

Καταπολεμά τον πονόλαιμο και τον βήχα

Προσθέστε μερικές φέτες τζίντζερ σε βραστό νερό με λίγο μέλι και λίγο λεμόνι. Πιείτε το όταν έχετε βήχα, πονόλαιμο και ρινική συμφόρηση.

Καταπραΰνει τις φλεγμονές

Το τζίντζερ περιέχει gingerols, που καταπραΰνουν το κύτταρο της φλεγμονής, ανακουφίζουν από τον πόνο και τα μυϊκά οιδήματα στις περιπτώσεις αρθρίτιδας μυϊκών πόνων. Βοηθά επίσης στην πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας, και της νόσου του Alzheimer.

Ανακουφίζει από πονοκεφάλους

Για τη θεραπεία της ημικρανίας, ανακατέψτε μια πρέζα πιπέρι καγιέν, ένα κουταλάκι του γλυκού ξηρό δυόσμο και αρκετές φέτες τζίντζερ. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και προσθέστε λίγο μέλι.

Καταπολεμά τον καρκίνο

Μελέτες έχουν δείξει, ότι η πιπερόριζα καταστρέφει αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα των ωοθηκών, με περισσότερη επιτυχία και από ένα ειδικό φάρμακο. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου και καταπραΰνει τη φλεγμονή του εντέρου και του παχέος εντέρου.

Αντιμετωπίζει την οξεία παλινδρόμηση

Σύμφωνα με μια μελέτη, επιβεβαιώθηκε ότι η πιπερόριζα είναι 6 φορές καλύτερη από τα φάρμακα, τα οποία μπορούν να βλάψουν το βλεννογόνο της κοιλιάς και να οδηγήσουν σε έλκη και καρκίνο του στομάχου!

Επιπλέον οφέλη του τζίντζερ:

  • Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πίνετε ένα ποτήρι νερό με τζίντζερ κάθε πρωί
  • Μασήστε λίγη πιπερόριζα πριν από κάθε γεύμα, για να αυξήσετε την όρεξή σας και να διεγείρετε την παραγωγή χυμών πέψης
  • Μασήστε πιπερόριζα για την πρόληψη της ναυτίας και του εμέτου
  • Φτιάξτε μια πάστα από τζίντζερ και κουρκουμά και τρίψτε τη στις πληγείσες περιοχές δύο φορές την ημέρα, για να καταπραΰνετε τους μύες.