ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πριν ξαναπετάξετε τις Φλούδες από το Πορτοκάλι, ΔΙΑΒΑΣΤΕ αυτό το άρθρο!

img

Πριν ξαναπετάξετε τις φλούδες από το πορτοκάλι, διαβάστε αυτό το άρθρο! Γνωρίζατε ότι έχουν εκπληκτικά οφέλη για την υγεία & την ομορφιά;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα πορτοκάλια και οι φλούδες τους έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες για πολλούς ιατρικούς σκοπούς. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα; Ας ρίξουμε μαζί μια ματιά με ποιούς τρόπους μπορούν πραγματικά να μας ωφελήσουν.

1. Λεύκανση Δοντιών

Εάν ψάχνετε για μια οικονομική λύση λεύκανσης των δοντιών σας, τότε μην πετάξετε σε καμία περίπτωση τις φλούδες των πορτοκαλιών! Τα πορτοκάλια έχουν λευκαντικές ιδιότητες και αφαιρούν τους λεκέδες από τα δόντια. Τρίψτε με τη φλούδα τα δόντια σας και δείτε το χαμόγελό σας να φωτίζει και πάλι.

2. Πεπτικό Σύστημα

Τα πορτοκάλια και οι φλούδες τους έχουν πολλές φυτικές ίνες. Αυτό βοηθά στη σωστή πέψη και τον περιορισμό της διάρροιας.

3. Αυπνία

Τα πορτοκάλια είναι μια τέλεια πηγή για την αρωματοθεραπεία, με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να αντιμετωπιστεί μια σειρά παθήσεων. Η αυπνία είναι μία από αυτές. Αρκεί να εισπνεύσετε βαθιά τη μυρωδιά από τις φλούδες για ανακούφιση.

4. Μαύρα Στίγματα

Εάν δεν έχετε ακόμη εντάξει τις φλούδες πορτοκαλιού στη ρουτίνα ομορφιάς σας, θα πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε τώρα. Οι στυπτικές ιδιότητες που διαθέτουν, βοηθούν στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και των μαύρων στιγμάτων. Τρίψτε με τη φλούδα απευθείας το πρόσωπό σας για να έχετε όμορφη και υγιή επιδερμίδα.

5. Πιτυρίδα

Οι φλούδες πορτοκαλιού λειτουργούν ως φυσικό ενυδατικό και περιορίζουν την πιτυρίδα. Αλέστε στο μπλέντερ λίγες φλούδες και κάντε μασάζ στο κεφάλι σας. Αφήστε τις στα μαλλιά σας όλη νύχτα, και το πρωί λουστείτε κανονικά.

6. Άσθμα

Η δυσκολία στην αναπνοή είναι ένα πρόβλημα στο οποίο οι φλούδες του πορτοκαλιού μπορούν να βοηθήσουν. Μειώνουν τη συσσώρευση της βλέννας και του φλέγματος και διευκολύνουν την αναπνοή.

7. Πονοκέφαλος

Είστε επιρρεπείς σε πονοκεφάλους; Εισπνεύστε βαθιά φλούδες πορτοκαλιού. Το άρωμά τους μειώνει τον πονοκέφαλο και περιορίζει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης.

8. Άσχημη Αναπνοή

Εάν η αναπνοή σας μυρίζει άσχημα, το άρωμα της φλούδας πορτοκαλιού μπορεί να κάνει το θαύμα του. Απλά τρίψτε με μια φλούδα τα δόντια και τα ούλα σας και θα αισθανθείτε αμέσως πολύ καλύτερα.

9. Προστασία Από Τον Καρκίνο

Όταν καταναλώνετε φλούδες πορτοκαλιού, προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φλούδες δεσμεύουν τις τοξικές χημικές ουσίες των τροφών που καταναλώνουμε και έτσι περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα δημιουργίας βλεννογόνων μεμβρανών στο έντερο.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr