ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Τι θα σου συμβεί αν αρχίσεις να πίνεις νερό με μέλι κάθε μέρα!

img

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του νερού στον οργανισμό μας. Συνέχεια ακούμε από τους ειδικούς πως πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα, αν θέλουμε νεανικό δέρμα κι έναν υγιή, ισορροπημένο οργανισμό.

Αυτό που δεν ξέραμε, μέχρι σήμερα, είναι πόσο μπορεί να μας οφελήσει το νερό αν το συνδυάσουμε με μια κουταλιά μέλι. Και μπορεί το μέλι να είναι γλυκό και να θεωρούμε πως η κατανάλωση του σε καθημερινή βάση μπορεί να μας βλάψει, αντί να μας ωφελήσει, αλλά κάνουμε λάθος!

Έρευνες έδειξαν πως πίνοντας καθημερινά ένα ποτήρι ζεστό νερό με ένα κουταλάκι μέλι μπορεί να μας χαρίσει:

1. Καθαρότερο δέρμα. Το μέλι είναι φυσικό αντιοξειδωτικό. Η κατανάλωσή του, λοιπόν, απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Επίσης, χάρη στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό.

2. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Δεδομένου ότι το μέλι περιέχει ένζυμα, βιταμίνες κι ανόργανα συστατικά, μπορεί να προστατεύσει από βακτήρια. Αποτέλεσμα; Μια ισχυρή άμυνα του οργανισμού.

3. Απώλεια κιλών. Μπορεί να σκέφτεστε τη ζάχαρη, όταν ακούτε μέλι. Αλλά είναι τελείως διαφορετική από το φυσικό σάκχαρο που αυτό περιέχει! Κοινώς, δεν είναι εχθρός για τη δίαιτα, αλλά σύμμαχος. Δεδομένου ότι μπορεί να ικανοποιήσει επαρκώς την ανάγκη του ανθρώπου καθημερινά για γλυκό, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατανάλωσης θερμίδων μέχρι και 64%!

4. Βελτίωση του πονόλαιμου. Η κατανάλωση μελιού είναι μια φυσική θεραπεία για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, που προκαλούν βήχα και πονόλαιμο.

5. Καθαρισμό από τις τοξίνες. Ο συνδυασμός ζεστού νερού με μέλι είναι το καλύτερο μέσο για να καθαρίσει ο οργανισμός από τα “απόβλητα” που έχουν συσσωρευθεί. Μάλιστα, μια μικρή προσθήκη λεμονιού στο ρόφημα, μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη αποτοξίνωση.

6. Ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ο συνδυασμός φρουκτόζης και γλυκόζης που υπάρχει στο μέλι μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Λέγεται, επίσης, πως μπορεί να μειώσει ικανοποιητικά και τη χοληστερόλη.

7. Μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά του μελιού μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακών επεισοδίων αλλά και την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Έρευνα έχει δείξει πως το μέλι επιβραδύνει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να εμποδίζει σε σημαντικό βαθμό καρδιακά αλλά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Όλοι ξέρουμε πως με το σώμα του δεν πρέπει να παίζει κανείς. Η υγεία μας είναι πρωτεύουσας σημασία κι οφείλουμε να τη διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο. Κι αποδεικνύεται πως η κατανάλωση του μελιού, μας βοηθά σε αυτό. Ας μην το αγνοήσουμε, λοιπόν, κι ας το βάλουμε στο καθημερινό μας διατροφολόγιο.

Οι ειδικοί κάτι ξέρουν παραπάνω. Ας τους ακούσουμε!