ΠΡΟΛΗΨΗ: Τι μπορεί να συμβεί αν δεν αλλάζετε οδοντόβουρτσα

img

Εάν δεν αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3 μήνες μπορεί να γίνει εστία μικροβίων με δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία σας.

Μπορεί να κολλήσετε γρίπη

Ο ιός της γρίπης είναι πολύ ανθεκτικός (αντέχει σε υγρές επιφάνειες μέχρι και 72 ώρες) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αλλάξετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε φορά που δεν νιώθετε καλά.

Αυτό που πρέπει να κάνετε ωστόσο είναι να χρησιμοποιείτε καινούρια οδοντόβουρτσα μετά από βαριά ίωση ή αν έχετε πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Γεμίζετε με μικρόβια τη στοματική σας κοιλότητα

Αν αφήνετε εκτεθειμένη την οδοντόβουρτσά σας στο μπάνιο (χωρίς το καπάκι της) και τραβάτε το καζανάκι χωρίς να κλείσετε το κάλυμμα ξέρετε τι συμβαίνει;

Πετάγονται σταγονίδια που μεταφέρουν μικρόβια και υπολείμματα από ούρα και κόπρανα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Advanced Medical and Dental Sciene Research μάλιστα αναφέρει ότι 60% των οδοντόβουρτσων που είναι χωρίς καπάκι έχουν πάνω τους μικρά ίχνη κοπράνων, τα οποία 8 στις 10 φορές δεν είναι καν των ιδιοκτητών!

Καταστρέφετε τα ούλα σας

Όταν χρησιμοποιείτε πολύ καιρό την ίδια οδοντόβουρτσα κάνετε κακό στα ούλα σας γιατί χαλούν οι τρίχες της με αποτέλεσμα να ασκείτε περισσότερη πίεση όταν πλένετε τα δόντια σας.

Όταν ματώνετε τα ούλα σας είναι πιο πιθανό να κολλήσετε κάποιο μικρόβιο από την παλιά οδοντόβουρτσα.

Το μυστικό

Μην απολυμάνετε τις οδοντόβουρτσες βυθίζοντάς τες σε στοματικά διαλύματα. Αυτή η πρακτική, όχι μόνο δε βοηθάει, αλλά μπορεί να διευκολύνει τη μόλυνση της οδοντόβουρτσας, εάν το ίδιο διάλυμα χρησιμοποιείται για περισσότερες οδοντόβουρτσες.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr