ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Πότε το έμφραγμα »χτυπάει» τις γυναίκες;… Τα προειδοποιητικά σημάδια που όλες μας πρέπει να γνωρίζουμε!

img

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και είναι ανησυχητικοί: 43.800.000 γυναίκες ζουν σήμερα με κάποια μορφή καρδιοπάθειας. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με όλα τα είδη καρκίνου και πεθαίνουν από καρδιακή νόσο περισσότερο από ό, τι οι άνδρες. Αν αυτά τα γεγονότα σαν εκπλήσσουν, θα μπορούσε αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι καρδιακές προσβολές συνήθως σχετίζονται περισσότερο με τους άνδρες από ό, τι με τις γυναίκες. Αυτό όμως μπορεί να βάλει τις γυναίκες σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, καθώς όταν παθαίνουν καρδιακή προσβολή νομίζουν οτι είναι μια απλή αρρώστια και όχι κάτι το τόσο σημαντικό.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν τις καρδιακές προσβολές για τους άνδρες δραματικές και ξαφνικές, αλλά , τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής σε μια γυναίκα μπορεί να είναι πιο ήπιας μορφής. Για αυτό και οι γυναίκες συνήθως αγνοούν τα συμπτώματα.

Εδώ είναι μερικά κοινά προειδοποιητικά σημάδια της καρδιακής προσβολής για τις γυναίκες:

1. Ασυνήθιστη Κόπωση

Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι τον περισσότερο καιρό, αλλά αυτό μπορεί να είναι μια ξαφνική ή έντονη κόπωση, που είναι έξω από τα συνηθισμένα. Μην πάρετε αυτό το σύμπτωμα ελαφρά τη καρδία, ειδικά αν αυτά τα συμπτώματα συνδυάζονται και με άλλα συμπτώματα τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω.

2. Εφίδρωση και δύσπνοια

Αυτό περιλαμβάνει την εμφάνιση κρύου ιδρώτα, που μπορεί να ληφθεί ως σύμπτωμα γρίπης. Παρακολουθήστε εάν παρουσιάσετε αυτά τα συμπτώματα, ενώ ξεκουράζεστε ή αν επιδεινώνονται μετά την άσκηση. Αν συνοδεύονται από πόνο στο στήθος, καλέστε το 166.

3. Πόνος σε άλλες περιοχές εκτός του στήθους

Ο πόνος δεν προκαλείται πάντα στη περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα. Ένας πόνος στο σαγόνι, στην πλάτη ή στο χέρι θα μπορούσε να είναι μια έγκαιρη προειδοποίηση της καρδιακής προσβολής.

4. Ναυτία ή έμετος

Αυτά τα συμπτώματα είναι επίσης εύκολα να απορριφθούν ως μια ανακατωσούρα ή κάποια άλλη λιγότερο σοβαρή ασθένεια. Ιδιαίτερα οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ναυτία ή εμετό, ως συμπτώματα καρδιακής προσβολής.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και είναι ανησυχητικοί: 43.800.000 γυναίκες ζουν σήμερα με κάποια μορφή καρδιοπάθειας

5. Πίεση στο στήθος 

Η πίεση αυτή δεν είναι τόσο έντονη στις γυναίκες όσο είναι στους άνδρες. Θα μπορούσε να είναι μια δυσάρεστη πίεση, ή πόνος στο κέντρο του στήθους σας, ή θα μπορούσε να μην υπάρξει και καθόλου. Μπορεί συνήθως να διαρκέσει περισσότερο από λίγα λεπτά, ή να φεύγει και να έρχεται. Μερικές γυναίκες το έχουν περιγράψε σαν αίσθηση ενός σχοινιού που το έχουν περάσει γύρω από την πλάτη τους.

Το πρόβλημα της αρτηριακής σκλήρυνσης

Μια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η ροή του αίματος που φέρνει το οξυγόνο στον καρδιακό μυ μειώνεται σοβαρά ή διακόπτει εντελώς. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αρτηρίες που τροφοδοτούν την καρδιά με αίμα μπορεί σιγά-σιγά να στενεύσουν από την συσσώρευση της πλάκας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τις πιθανότητές να υποστείτε μια καρδιακή προσβολή.

Προληπτικά μέτρα

1. Μειώστε τη ζάχαρη

Η κατανάλωση πάρα πολλής ζάχαρης έχει μια μεγάλη ποικιλία από αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα σας, και μια από αυτές είναι ότι μειώνει την καλή χοληστερόλη και αυξάνει τα τριγλυκερίδια. Έτσι ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής αυξάνεται.

2. Άσκηση

Μην το παρακάνετε με την άσκηση, καθώς η έντονη καθημερινή δραστηριότητα θα αυξήσει τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής, αλλά οι γυναίκες που ενσωματώνουν μέτρια άσκηση  έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν γυμνάζονται καθόλου.

3. Φάτε Σωστά

Ενσωματώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας και αυξήστε την πρόσληψη σκόρδου. Το σκόρδο είναι γνωστό ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε τη γεύση του πάρτε το με τη μορφή συμπληρώματος. Η υψηλή φλεγμονή σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο της καρδιακής προσβολής. Βοηθήστε στην καταπολέμηση αυτής της φλεγμονής με κουρκουμίνη, την ένωση που δίνει στη κουρκούμη το κίτρινο χρώμα της. Είναι ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδη που έχει βρεθεί οτι μειώσει τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

4. Πάρτε συμπληρώματα

Πάρτε  ιχθυέλαιο και βοηθήστε στη διαστολή των αρτηριών σας.  Αυτό θα βοηθήσει το αίμα να εισχωρήσει με πιο εύκολο τρόπο. Η βιταμίνη C προστατεύει τις αρτηρίες σας από τη ζημία, και η βιταμίνη Κ αποτρέπει την ασβεστοποίηση ( σκλήρυνση των αρτηριών ), η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

Δώστε προσοχή στο σώμα σας και να ξέρετε ότι είναι καλύτερα να κάνετε λάθος επειδή προσέχατε και όχι επειδή δεν δώσατε καμιά σημασία.  Αν υποψιάζεστε ότι έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή, καλέστε το 166 ώστε να πάτε σε ένα νοσοκομείο αμέσως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καρδιακές προσβολές στις γυναίκες, δείτε αυτό το βίντεο:


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr