ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: Τρίβει μέλι στο πρόσωπο της και δεν χρειάζεται κανένα εμπορικό καθαριστικό!

img

Κάθε μέρα, γυναίκες (και άνδρες) σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν καθαριστικά προσώπου για να καθαρίσουν το δέρμα τους. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την υγιεινή που όλοι πρέπει να κάνουν, αλλά είναι τα εμπορικά καθαριστικά η καλύτερη επιλογή;

Δυστυχώς, πολλά καθαριστικά προσώπου περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό,όπως parabens, συνθετικά χρώματα, αρώματα, φθαλικά,triclosan , λαυρυλοθειικό νάτριο, φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, και προπυλενογλυκόλη. Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, διαταραχή ορμονών, ή ακόμη και καρκίνο.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές εναλλακτικές λύσεις που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει. Αυτές περιλαμβάνουν τη σόδα , την κουρκούμη και το ακατέργαστο μέλι!

Διαβάστε παρακάτω πως το ακατέργαστο μέλι λειτουργεί για τον καθαρισμό του προσώπου, ενυδατώνει το δέρμα και βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής!

Αντιμικροβιακή δράση – Καταπολεμά τα βακτήρια που βρίσκονται στο δέρμα.

Ενυδατική δράση – Το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία ακόμη και μετά το ξέβγαλμα του.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά – Το ακατέργαστο μέλι είναι γεμάτο από πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα, μεταλλικά στοιχεία και προβιοτικά που εισχωρούν μέσα στο δέρμα και το διατηρούν υγιές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ακατέργαστο μέλι ως Face Scrub!

Τραβήξτε όλα τα μαλλιά σας προς τα πίσω και μακριά από το πρόσωπό σας και βρέξτε το πρόσωπο σας με λίγο νερό.

Πάρτε μέλι με ένα κουτάλι και τρίψτε το στο πρόσωπό σας με τα χέρια σας.

Αφήστε το για περίπου 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε!

Το μέλι λειτουργεί για όλους τους τύπους δέρματος. Ωστόσο, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει μέλι στο δέρμα σας ξανά, να το δοκιμάσετε πρώτα. Αν και πολύ σπάνια, μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε ορισμένα συστατικά που βρίσκονται στο ακατέργαστο μέλι .