ΑΣΚΗΣΗ: Έριξε το Μπαλάκι του Τένις στο Πάτωμα και Ξάπλωσε ανάσκελα πάνω του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ένιωσε άλλος Άνθρωπος!

img

Το μυοπεριτονιακό σύνδρομο, είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται με χρόνιο πόνο και οφείλεται σε επαναλαμβανόμενη σύσπαση των μυών, πιέζοντας τα ευαίσθητα σημεία.

Η μπάλα του τένις έχει μια λαστιχένια ελαστικότητα, που χαλαρώνει και τεντώνει τους μυς και καταπραΰνει τον πόνο. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα του τένις, για να ανακουφίσετε τον πόνο σε διάφορα μέρη του σώματος:

1. Πόνος στον αυχένα

Ξαπλώστε στο πάτωμα με το πρόσωπο προς τα πάνω, και στερεώστε 2 μπάλες του τένις με τον αυχένα. Κουνήστε με το κεφάλι σας τις μπάλες, έτσι ώστε να νοιώσετε άνετα. Παραμείνετε έτσι για ένα λεπτό και στη συνέχεια αλλάξτε κατεύθυνση περιστρέφοντας το κεφάλι σας από τη μια πλευρά στην άλλη.

2. Πόνος στην πλάτη

Με τον ίδιο τρόπο, τοποθετήστε δύο μπάλες του τένις στην πλάτη και αφήστε τες να κινούνται. Επιβραδύνεται τις κινήσεις σας, όταν οι μπάλες φτάνουν σε δύσκαμπτες περιοχές και μειώστε την πίεση κοντά στην σπονδυλική στήλη. Αναπνεύστε βαθιά και επαναλάβετε για 5 λεπτά.

3. Πόνος στους ώμους

Αυτή η άσκηση θα χαλαρώσει τους μύες στους ώμους και θα ανακουφίσει τον πόνο. Βάλτε δύο μπάλες του τένις πίσω από τους ώμους και κινήστε τες με τους ώμους σας.

4. Πόνος στους γοφούς

Τοποθετήστε μια μπάλα του τένις ανάμεσα στο γοφό και το δάπεδο. Κάντε 12 αργές κυκλικές κινήσεις και αλλάξτε πλευρά.

5. Πόνος στο στήθος

Σταθείτε μπροστά από ένα τοίχο ή πόρτα και τοποθετήστε τη μπάλα του τένις κάτω από την κλείδα. Αναπνεύστε βαθιά και παραμείνετε έτσι για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, κινηθείτε κατά μήκος του πάνω τμήματος του θώρακα για να μετατοπίσετε την κλείδα πάνω-κάτω και από τη μία πλευρά στην άλλη. Για να ενισχύσετε την κινητικότητα των μυών, κουνήστε το βραχίονα και το λαιμό για ένα λεπτό, και στη συνέχεια αλλάξτε πλευρά.

6. Πόνος στα γόνατα

Καθίστε σε μια καρέκλα, λυγίστε τα γόνατα και τοποθετήστε την μπάλα του τένις στο πίσω μέρος του γονάτου. Επαναλάβετε 10 φορές και χαλαρώστε για 10 λεπτά.

7. Πόνος λόγω κακής στάσης του σώματος

Φέρτε το κεφάλι προς το στήθος και ανυψώστε τα ισχία. Αναπνεύστε βαθιά. Ρολάρετε τα μπαλάκια του τένις πάνω στην πλάτη για 4 λεπτά.

8. Πόνος στα χέρια

Τοποθετήστε τη μπάλα σε ένα τραπέζι και από πάνω ασκήστε πίεση με το χέρι σας. Τοποθετήστε και το άλλο σας χέρι από πάνω για έξτρα πίεση. Κινήστε το μπαλάκι πάνω στο χέρι σας προς όλες τις κατευθύνσεις. Κρατήστε για 3 λεπτά και επαναλάβετε και για το άλλο χέρι.

9. Πόνος στα πόδια

Τοποθετήστε τη μπάλα κάτω από το πόδι και σταθείτε πάνω της. Ρολάρετε με το πόδι το μπαλάκι για ένα λεπτό και κάντε το ίδιο και για το άλλο πόδι.

10. Πόνος στους μηρούς

Καθίστε σε μια καρέκλα και τοποθετήστε τις μπάλες του τένις στις εξωτερικές πλευρές των μηρών.
Ισιώστε και λυγίστε το γόνατο 40 φορές, με ήπιο τρόπο. Ο μηρός πρέπει να κινείται οριζόντια, κυλώντας την μπάλα σε όλη την πλευρά του μηρού σας. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr