ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Γεμιστά πορτοκάλια με σοκολάτα

img

Φτιάξτε ένα ιδιαίτερο γλυκό για όλες τις ώρες!

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 225 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 πορτοκάλια κομμένα στη μέση και καθαρισμένα από τη σάρκα τους

Εκτέλεση

Για τα πορτοκάλια

  • Σε ξύλο κοπής κόβετε τα πορτοκάλια στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι χαράσσετε ολόγυρα την σάρκα τους.
  • Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τη σάρκα από τα πορτοκάλια και αφήνετε στην άκρη για το γέμισμα.
  • Για τη γέμιση

  • Τοποθετείτε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
  • Τοποθετείτε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
  • Ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και αφήνετε μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει.
  • Για τη συναρμολόγηση

  • Τοποθετείτε τις κούπες από τα πορτοκάλια μέσα σε φόρμα για μάφινς (αυτό το κάνετε για να σταθεροποιήσετε τα πορτοκάλια).
  •  Στη συνέχεια γεμίζετε τις κούπες από τα πορτοκάλια με τη σοκολάτα και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες.
  • Τέλος αφαιρείτε από το ψυγείο και κόβετε σε φέτες.

  • ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr