ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Οι Διατροφολόγοι Αποκαλύπτουν: Δείτε ΠΩΣ τα συχνά Γεύματα θα σας Κάνουν να δείχνετε ΠΙΟ όμορφες!

img

Για πολλούς από εμάς η σωστή διατροφή σχετίζεται με τη στέρηση γλυκών και πολλών φαγητών που μας αρέσουν, να νιώθουμε πείνα και να τρώμε μονάχα υγιεινές τροφές. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Michelle Adams-Arent, η διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με το περιορισμό των τροφών που καταναλώνουμε, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την κατανομή αυτών των τροφών ανάμεσα στα γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας. 

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το μυστικό της υγιεινής διατροφής, που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς να στερηθείτε απολαύσεις, όπως το παγωτό ή τη σοκολάτα.

Πόσο συχνά πρέπει να τρώμε;

Διαφορετικές διατροφές βασίζονται σε διαφορετικές ιδέες για το τι πρέπει να τρώμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε. Κάποιες από αυτές προτείνουν να μη τρώμε τηγανιτά φαγητά και γλυκά, ενώ άλλες απαιτούν την αποκλειστική κατανάλωση πρωτεΐνης ή μόνο φρούτων και λαχανικών. Όλες αυτές οι στερήσεις ωστόσο, μας προκαλούν κακό, αν όχι σωματικά, τότε σίγουρα πνευματικά. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σημαντικό το πόσο τρώμε, αλλά πότε γίνεται αυτό.

Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε κάθε φορά που τρώμε ένα γεύμα, να λαμβάνουμε μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας. Αν αυτή η ενέργεια δεν καταναλωθεί στο χρόνο που πρέπει, μετατρέπεται σε λίπος και αποθηκεύεται στο σώμα. Αλλά αν τρώμε μικρές μερίδες που δε μας χορταίνουν για πολλή ώρα, τότε το σώμα μας δεν αποθηκεύει καθόλου λίπος από αυτά τα γεύματα. Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να τρώμε ό, τι θέλουμε (μέσα σε λογικά πλαίσια φυσικά) και να μη παχαίνουμε.

«Όσο παράξενο και αν φαίνεται, τρώγοντας 6 γεύματα την ημέρα είναι καλύτερο για τη συντήρηση σταθερού βάρους, από την κατανάλωση 3 γευμάτων,» αναφέρει η διατροφολόγος.

viraltopnews.gr

Όταν τρώμε κάθε μερικές ώρες μικρές μερίδες, απορροφάμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές, και το σώμα μας είναι περισσότερο πρόθυμο να χάσει βάρος. Ωστόσο, η ποιότητα της διατροφής μας είναι εξίσου σημαντική: δε θα γίνετε περισσότερο υγιείς αν τρώτε π.χ. 6 μπέργκερ την ημέρα. Έτσι βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε περισσότερο υγιεινές τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά.

Αν θέλετε να υπολογίζετε τα πάντα που τρώτε, δείτε έναν σύντομο οδηγό που θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε πόσους υδατάνθρακες, λιπαρά, και πρωτεΐνες θα πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα για να παραμείνετε σε φόρμα.

viraltopnews.gr

Για να έχετε μια γενική ιδέα πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε την ημέρα, πολλαπλασιάστε το τρέχων βάρος σας επί 25 (αν είστε γυναίκα) ή επί 28 (αν είστε άντρας). Λάβετε υπόψιν ότι αυτός ο αριθμός είναι οι ελάχιστες θερμίδες που χρησιμοποιεί ο οργανισμός σας για να μη κάνει απολύτως τίποτα, εκτός από τις ζωτικές λειτουργίες.

«Αυτή η θεωρία δεν είναι νέα,» αναφέρει η Michelle. Οι περισσότεροι απλά δεν καταλαβαίνουν ότι μπορούν να τρώνε ό, τι θέλουν και να έχουν ακόμα το σώμα των ονείρων τους. Γι” αυτό στερούνται τροφές ή λιμοκτονούν. Φυσικά, μερικές φορές θα πρέπει αντισταθείτε στον πειρασμό να φάτε ένα ακόμα μπισκότο, αλλά σίγουρα δε θα πεινάτε.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr