ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Μήπως κάνεις κι εσύ το Λάθος και κάθεσαι Σταυροπόδι; Δες ΠΟΣΟ κακό είναι για την Υγεία και σίγουρα θα το Μετανιώσεις!

img

Το να σταυρώνουμε τα πόδια μας είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και πολλοί το κάνουμε αυτόματα. Η στάση αυτή είναι κομψή και αισθησιακή και συχνά συνδέεται με την θηλυκότητα. Όλοι το έχουμε συνηθίσει, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν πόσες συνέπειες μπορεί αυτό να έχει στο σώμα και την υγεία μας.

Έτσι, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες πληροφορίες έτσι ώστε να προλάβετε κάποια προβλήματα που θα προκληθούν από αυτή την απλή κίνηση.

viraltopnews.gr

Το να κρατάμε μία στάση για πολύ ώρα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και παράλυση. Αυτό μπορεί να συμβεί και αν καθόμαστε για πολλές ώρες στην ίδια θέση. Βέβαια, η χειρότερη στάση που μπορούμε να έχουμε για το σώμα μας είναι αυτή που σταυρώνουμε τα πόδια.

Το 2010, πολλές έρευνες έδειξαν πως αυτή η στάση μειώνει την κυκλοφορία και αυξάνει την πίεση του αίματος. Ακόμα και αν δεν έχετε πρόβλημα με την πίεσή σας, αποφεύγοντας αυτή τη στάση θα βοηθήσει την κυκλοφορία του και θα έτσι θα έχετε μία πιο υγιή ζωή.

viraltopnews.gr

Ένας από τους λόγους που αυτή η στάση είναι κακή για την υγεία, είναι επειδή σηκώνοντας το γόνατο, μαζεύεται περισσότερο αίμα στην καρδιά, κάτι που αυξάνει την πίεση. Άλλη μία εξήγηση για την αύξηση της πίεσης είναι πως επειδή η ισομετρική άσκηση των μυών (άσκηση όταν οι αρθρώσεις δεν κουνιούνται και οι μυς δεν αλλάζουν μήκος) αυξάνει την πίεση στο αίμα.

Γι’αυτό και όταν σταυρώνετε τα πόδια στους αστραγάλους, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.

viraltopnews.gr

Αυτή η στάση μπορεί να οδηγήσει και σε πυελική ανισορροπία. Οι μυς στο εσωτερικό του μηρού ατροφούν ενώ οι μυς στο εξωτερικό δυναμώνουν, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για τις αρθρώσεις.

Επίσης, η στάση αυτή κάνει πιο πιθανό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν ευρυαγγείες. Αν και συνήθως είναι γενετικό το πρόβλημα, η στάση αυτή μπορεί να επιδεινώσει πολύ την κατάσταση.

Υπάρχουν μικροσκοπικές βαλβίδες στα αιμοφόρα αγγεία που ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Όταν τα πόδια είναι σταυρωμένα, η πίεση κάνει τα αγγεία να μικραίνουν και να αδυνατούν, κάτι που επιτρέπει την αντίστροφη κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο.

Τέλος, μία άλλη έρευνα έδειξε πως εάν καθόμαστε για περισσότερες από 3 ώρες τη μέρα με αυτή τη στάση, αυτό μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη στάση του σώματος και να δημιουργήσει πόνους στη μέση, το λαιμό και δυσφορία στους γοφούς.

viraltopnews.gr

Τώρα που σας δώσαμε αρκετή τροφή για σκέψη, ίσως να το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον εαυτό σας να κάθεται σε αυτή την στάση. 


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr