ΑΣΚΗΣΗ: Τρίβει το Δάχτυλό της με τον Αντίχειρα για ένα Λεπτό. Το αποτέλεσμα; Δεν πάει το Μυαλό σας!

img

Η μελέτη του Jin Shin Jyutsu είναι κλάδος της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Εξετάζει τα 26 διαφορετικά κέντρα ενέργειας του σώματος, τα οποία συνδέονται με διαφορετικά όργανα και όταν ενεργοποιούνται, καθένα από αυτά ανοίγει τους δίαυλους ενέργειας στα αντίστοιχα όργανα.

Έτσι βελτιώνεται η λειτουργία των οργάνων και η ευεξία του σώματος γενικότερα. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να εφαρμόσετε αυτού του είδους την ιατρική κάνοντας απλά μασάζ στο δάχτυλο σας για ένα λεπτό.

viraltopnews.gr

Όπως και με την πιεσοθεραπεία, η μέθοδος θεραπείας εφαρμόζεται ασκώντας πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Παρ’όλο που κάποιοι προτιμούν το Jin Shin Jyutsu και άλλοι την πιεσοθεραπεία, και τα δύο εστιάζουν στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Εδώ, κάθε δάχτυλο συνδέεται με διαφορετικό όργανο, το οποίο ενεργοποιείται κάνοντας τις παρακάτω κινήσεις.

Δείτε τα σημαντικότερα κέντρα ενέργειας του Jin Shin Jyutsu:

Ο αντίχειρας

viraltopnews.gr

Ο αντίχειρας συνδέεται με την καρδιά και τους πνεύμονες. Μπορείτε να θεραπεύσετε την ταχυκαρδία και την δύσπνοια τρίβοντας απαλά και πιέζοντας τον αντίχειρα.

Ο δείκτης

viraltopnews.gr

Αυτό το δάχτυλο συνδέεται με τον γαστρεντερικό σωλήνα. Αν το στομάχι σας ανακατεύεται, σας πονάει ή έχετε δυσκοιλιότητα, τρίψτε απαλά και πιέστε τον δείκτη για να ανακουφίσετε αυτά τα συμπτώματα γρήγορα.

Ο μέσος 

viraltopnews.gr

Το μεσαίο δάχτυλο συνδέεται με το κυκλοφορικό σύστημα. Για ζαλάδα και ναυτία κάντε μασάζ στο μεσαίο δάχτυλο. Με αυτή την μέθοδο μπορείτε ακόμη να θεραπεύσετε και την αϋπνία.

Ο παράμεσος

viraltopnews.gr

Ο παράμεσος είναι υπεύθυνος για την βελτίωση της διάθεσης. Αν έχετε κακή διάθεση ή αισθάνεστε ανυπόμονοι, κάντε μασάζ σε αυτό το δάχτυλο για να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε.

Το μικρό

viraltopnews.gr

Το μικρό δάχτυλο συνδέεται με το νεφρό και το κεφάλι. Κάνοντας μασάζ στο μικρό δάχτυλο συχνά, μπορείτε να ξεκινήσετε μια διαδικασία επούλωσης των νεφρών. Για πονοκεφάλους και πόνους στον αυχένα, πιέστε το δάχτυλο για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Όπως με τον βελονισμό και την πιεσοθεραπεία, το Jin Shin Jyutsu είναι μια δημοφιλής μέθοδος ανακούφισης για διάφορες παθήσεις. Για συχνό ή συνεχόμενο πόνο είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε γιατρό, για να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματος.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr