ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 8 Σημάδια-Καμπανάκια που δείχνουν ότι Πάσχουμε από Χρόνιο Άγχος και ΔΕΝ πρέπει να Αγνοήσουμε!

img

Το χρόνιο άγχος είναι μια κοινή διαταραχή άγχους κατά την οποία το άτομο συνεχώς ανησυχεί, νευριάζει και βρίσκεται σε ένταση. Το χρόνιο άγχος μπορεί να γίνει ένα έντονο, επίμονο και υπερβολικό πρόβλημα, που μπορεί να αναστατώσει την καθημερινότητα ενός ατόμου, ακόμα και με κίνδυνο την υγεία του.

viraltopnews.gr

Το άγχος προκαλεί συνεχή ανησυχία, αισθήματα φόβου, την ανικανότητα να χαλαρώσει το άτομο. Μπορεί να έχει και ψυχοσωματική εκδήλωση, που σημαίνει ότι το άτομο εκδηλώνει σωματικά συμπτώματα.

Τα παρακάτω 8 σωματικά συμπτώματα είναι πρώιμα σημάδια αγχώδους διαταραχής:

1. Μυϊκός πόνος
Ένα από τα πιο κοινά σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος είναι ο μυϊκός πόνος. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πόνο τους μυς, όπως και φλεγμονές.

2. Πονοκέφαλοι
Οι πονοκέφαλοι είναι ένα άλλο κοινό σωματικό σύμπτωμα άγχους. Το άγχος προκαλεί ένταση στις μυς, που συχνά προκαλούν πονοκεφάλους. Η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να κάνει τους πονοκεφάλους χειρότερους.

viraltopnews.gr

3. Κόπωση
Το χρόνιο άγχος είναι άκρως κουραστικό για τον οργανισμό. Το στρες μπορεί να αποδυναμώσει τα επινεφρίδια, που παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία του οργανισμού. Η κόπωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα αποδυναμωμένων επινεφριδίων.

4. Προβλήματα πέψης
Το χρόνιο άγχος συνδέεται με την κακή πέψη, μεταξύ των οποίων και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Όταν ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί φυσιολογικά, μπορεί να έχει επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα. Η σεροτονίνη, ο καταπραϋντικός νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου, παράγεται κυρίως στον γαστρεντερικό σωλήνα. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει κακή πέψη και χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης.

viraltopnews.gr

5. Λιγούρες για γλυκό
Η ζάχαρη ενεργοποιεί αισθήματα ευχαρίστησης. Όσοι υποφέρουν από άγχος μπορεί να αναζητούν να φάνε κάτι γλυκό, όταν είναι αναστατωμένοι ή έχουν στρες.

6. Αϋπνίες
Το χρόνιο άγχος μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες στον ύπνο. Ο εγκέφαλος βρίσκεται σε ένταση και δεν επιβραδύνει τη λειτουργία του ακόμα και όταν είναι ώρα για ύπνο.

viraltopnews.gr

7. Εναλλαγές διάθεσης
Όταν έχουμε αρνητικές σκέψεις, τότε αυξάνεται η ευερεθιστικότητα και υπάρχει τάση για συχνές αλλαγές διάθεσης.

8. Έλλειψη συγκέντρωσης
Το άτομο δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε μια εργασία, καθώς το άτομο σκέφτεται ένα σωρό άλλα πράγματα.

viraltopnews.gr

Δεν υπάρχει γρήγορη λύση για την αγχώδη διαταραχή, αλλά ο υγιεινός και εξισορροπημένος τρόπος ζωής μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα. Αν έχετε έντονο άγχος, επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο και σκεφτείτε να κάνετε τις παρακάτω αλλαγές στη ζωή σας: i

 • Κοιμηθείτε αρκετά
 • Περιορίστε την καφεΐνη
 • Αποφύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα
 • Προτιμήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή
 • Ασκηθείτε τακτικά
 • Δοκιμάστε τον διαλογισμό
 • Εξασκηθείτε στις βαθιές αναπνοές
 • Σχεδιάστε ένα λογικό πρόγραμμα
 • Αναγνωρίστε σχέσεις που δεν σας κάνουν καλό
 • Εκφράστε το όταν αρχίζετε να νιώθετε καταβεβλημμένοι
 • Μάθετε τι ή ποιον να αποφεύγετε ότι νιώθετε άγχος


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr