ΟΜΟΡΦΙΑ: Βάζει βαζελίνη στο πρόσωπο της και την κάνει να φαίνεται δέκα χρόνια νεότερη.

img

Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές αντιρυτιδικές κρέμες που πωλούνται στην αγορά, αλλά είναι συνήθως πολύ ακριβές και δεν μπορούν όλοι να τις αποκτήσουν. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες, πιο προσιτές και φυσικές θεραπείες για την περιποίηση »του ποδιού της χήνας» και των άλλων ρυτίδων του προσώπου σας. Μια τέτοια φυσική θεραπεία  είναι η βαζελίνη.

Ως εκ τούτου, πολλές διασημότητες όπως η Jennifer Aniston και η Marylyn Monroe χρησιμοποιούν βαζελίνη για την πρόληψη και τη θεραπεία των ρυτίδων και τoυ ποδιού της χήνας.

Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση των ρυτίδων είναι το ξηρό δέρμα. Οι δερματολόγοι συστήνουν ότι οι άνθρωποι με ξηρό δέρμα θα πρέπει να εφαρμόζουν ενυδατική κρέμα σε τακτική βάση, προκειμένου να διατηρήσουν το δέρμα τους ενυδατωμένο και να προλάβουν τις ρυτίδες. Ωστόσο, η βαζελίνη αποτρέπει τις ρυτίδες, διατηρώντας την επιδερμίδα απαλή και ελαστική. Ως εκ τούτου, το ξηρό δέρμα συχνά οδηγεί σε λεπτές γραμμές και γήρανση του δέρματος.

Γιατί η βαζελίνη είναι καλή για τις ρυτίδες;

Η βαζελίνη συνήθως χρησιμοποιείται ως βάλσαμο για τα σκασμένα χείλη. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ καλή για το δέρμα του προσώπου και τις ρυτίδες στα μάτια λόγω του υψηλού μοριακού βάρους της, το οποίο δημιουργεί ένα αδιαπέραστο φιλμ πάνω στην επιδερμίδα. Με τον τρόπο αυτό, εμποδίζει την είσοδο των τοξινών από το περιβάλλον και ενυδατώνει το δέρμα.

Η βαζελίνη ενυδατώνει το δέρμα, είναι εξαιρετική για τις ρυτίδες καθώς παγιδεύει την υγρασία μέσα και προλαμβάνει από την απώλειας της. Επιπλέον, η βαζελίνη διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να απαλύνει τις ξηρές ρυτίδες. Απλώστε τη πάνω στις πληγείσες περιοχές συχνά προκειμένου να εξαλείψετε τις ρυτίδες σας. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα δεν θα στεγνώσει εύκολα και η βαζελίνη θα εξομαλύνει τις γραμμές σας. Επίσης, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις γραμμές των χειλιών, εφαρμόζοντας βαζελίνη στα χείλη σας.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες, πιο προσιτές και φυσικές θεραπείες για την περιποίηση »του ποδιού της χήνας» και των άλλων ρυτίδων του προσώπου σας. Μια τέτοια φυσική θεραπεία είναι η βαζελίνη.

Μπορεί η βαζελίνη να βοηθήσει με τις αυλακώσεις  και τις βαθιές ρυτίδες;

Αυτές οι ρυτίδες είναι οι πιο δύσκολες να απομακρυνθούν. Η βαζελίνη μπορεί να τις μειώσει, αλλά όχι να σβήσει εντελώς. Παρ ‘όλα αυτά, καλό είναι να την χρησιμοποιήσετε, καθώς θα εμποδίσει την επιδείνωση των γραμμών. Απλώστε βαζελίνη πάνω στις πληγείσες περιοχές δύο φορές την ημέρα.

Μπορούμε να αποφύγουμε τις ρυτίδες με βαζελίνη ;

Οι ρυτίδες είναι ένα κανονικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Ωστόσο, εφαρμόζοντας βαζελίνη σε τακτική βάση, θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τις πρόωρες ρυτίδες. Λειτουργεί ακόμη καλύτερα, όταν εφαρμόζεται σε υγρό δέρμα,καθώς διατηρεί την υγρασία και κάνει τις ρυτίδες λιγότερο ορατές. Η βαζελίνη δεν μπορεί να αποτρέψει τις ρυτίδες με αυτόν τον τρόπο, αλλά μπορεί να μειώσει μόνο την προβολή τους.

Απλώστε βαζελίνη στο πρόσωπό σας κάθε βράδυ για απολαύστε τις αντιγηραντικές ιδιότητες της. Το δέρμα σας θα είναι ενυδατωμένο και ενυδατωμένο σωστά. Θυμηθείτε να εφαρμόσετε βαζελίνη, ενώ το δέρμα είναι ακόμα υγρό, διότι με αυτόν τον τρόπο η υγρασία διατηρείται στο εσωτερικό του δέρματος, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο μαλακό και πιο νεανικό.

Βαζελίνη για τις ρυτίδες των ματιών

Αυτό το είδος των ρυτίδων μπορεί να σβηστεί εύκολα αν εφαρμόσετε βαζελίνη πάνω στις πληγείσες περιοχές. Καθαρίζετε πάντα την περιοχή κάτω από τα μάτια πριν από την εφαρμογή της βαζελίνης. . Ο καλύτερος χρόνος για την εφαρμογή της βαζελίνης είναι πριν πάτε για ύπνο.

Να είστε προσεκτικοί όταν εφαρμόζετε βαζελίνη γύρω από τα μάτια και φροντίστε να αποφύγετε την επαφή με αυτά. Διαφορετικά, η βαζελίνη είναι απολύτως ασφαλή για τα χείλη, το δέρμα του προσώπου, τα χέρια, και γενικά, ολόκληρο το σώμα.

Η βαζελίνη αποτελείται από κηροζίνη, ορυκτέλαιο, αλκοόλη, λανολίνη, κτλ