ΟΜΟΡΦΙΑ: Πολύτιμες συμβουλές για να πετύχεις το τέλειο eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου!

img

Τα μάτια είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο στο φλερτ και την έλξη, αλλά κάθε σχήμα ματιών απαιτεί μια εξατομικευμένη τεχνική μακιγιάζ. Κάντε τα μάτια σας λίγο πιο φωτεινά, και όλοι οι άντρες που θα συναντήσετε θα σας θυμούνται για πολύ καιρό!

Μοιραζόμαστε μαζί σας ένα σύντομο οδηγό που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το τέλειο γατίσιο βλέμμα ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας.

Αμυγδαλωτά μάτια

viraltopnews.gr

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε αμυγδαλωτά μάτια; Οι εσωτερικές και οι εξωτερικές γωνίες των ματιών σας είναι στο ίδιο επίπεδο, και η απόσταση μεταξύ των εσωτερικών γωνιών είναι ίσες με το μήκος ενός ματιού.

Για να προσελκύσετε την προσοχή στο όμορφο σχήμα των ματιών σας, ξεκινήστε να σχεδιάζετε μια λεπτή γραμμή στο πάνω βλέφαρο σας από την εσωτερική γωνία. Επεκτείνετε τη γραμμή στην εξωτερική γωνία, αλλά μην το ξεπεράσετε. Η τεχνική αυτή κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο φαρδιά και πιο εκφραστικά.

Εσώφθαλμα μάτια

viraltopnews.gr

Σε αυτή την περίπτωση, τα μάτια φαίνονται μικρότερα. Έτσι θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες σας.

Ένα φαρδύ eyeliner που καλύπτει το άνω βλέφαρο είναι ιδανικό για αυτό το σχήμα ματιών. Μια άλλη τεχνική είναι να χρησιμοποιήσετε το πιο σκούρο eyeliner που μπορείτε να βρείτε.

Αραιόφθαλμα μάτια

viraltopnews.gr

Αν η απόσταση ανάμεσα στα μάτια σας είναι μεγαλύτερη από το πλάτος ενός ματιού, τότε έχετε αραιόφθαλμα μάτια.

Για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται λίγο πιο κοντά μεταξύ τους, σχεδιάστε μια γραμμή από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική. Στη συνέχεια, σχεδιάστε μια γραμμή στο κάτω βλέφαρο ξεκινώντας από τη μέση του ματιού, αλλά μην ξεπεράσετε το σημείο πέρα από την εξωτερική γωνία.

Μεγάλα μάτια

viraltopnews.gr

Τα μεγάλα (στρογγυλά) μάτια είναι αρκετά εκφραστικά, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλά να τα κάνετε λίγο πιο επιμήκη.

Εφαρμόστε eyeliner στο πάνω βλέφαρο σας και σχεδιάστε μια γραμμή ένα εκατοστό πέρα από την εξωτερική γωνία. Τα «smoky μάτια» είναι μια ιδανική τεχνική μακιγιάζ για αυτό το σχήμα ματιών.

Επιμήκη μάτια

viraltopnews.gr

Τα επιμήκη μάτια θεωρούνται απίστευτα σέξι, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσετε το eyeliner πολύ προσεκτικά για να αποφύγετε να τα κάνετε να φαίνονται στενά. Για να τα κάνετε να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο ανοιχτά, σχεδιάστε μια γραμμή λίγο μακριά από τη γραμμή των βλεφαρίδων και απλώστε την απαλά.

Κάντε το περίγραμμα ανάμεσα στον οφθαλμό και τις βλεφαρίδες με ένα λευκό μολύβι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο μολύβι για να τονίσετε το άνω βλέφαρο, κάνοντας πιο πυκνό το κεντρικό σημείο της γραμμής.

Πυκνόφθαλμα μάτια

viraltopnews.gr

Αν η απόσταση ανάμεσα στα μάτια σας έχει πλάτος μικρότερο ενός ματιού, τότε έχετε πυκνόφθαλμα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση, ο κύριος σκοπός είναι να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο ανοιχτά.

Θα πρέπει να κάνετε μια διαβάθμιση από τις ανοιχτές στις πιο σκούρες σκιές στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Απομακρυνθείτε λίγο από την εσωτερική γωνία, και αρχίστε να σχεδιάζετε ένα βέλος. Το τέλος της γραμμής θα πρέπει να είναι έξω από την εξωτερική γωνία και ελαφρώς ανυψωμένο.