ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Αυτό το κομμάτι ξύλου το αγνόησαν ΟΛΟΙ – Αυτός όμως ο τύπος δείτε τι έφτιαξε!

img

Όταν σκεφτόμαστε γλύπτες, έχουμε την εικόνα τους στο μυαλό μας πάνω από γιγαντιαία κομμάτια μαρμάρου, ή φορώντας μια μάσκα συγκόλλησης, καθώς πασχίζουν να μετατρέψουν το μέταλλο σε νέα και συναρπαστικά σχήματα. Αλλά μερικοί γλύπτες κάνουν την περισσότερη δουλειά από αυτούς.

Ο Jason Waldron είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού. Δεν αναγκάσει τα υλικά του να κάνουν το θέλημά του, τους ωθεί απλά μαζί προς τη σωστή κατεύθυνση … και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Jason Waldron δεν είναι ένας συνηθισμένος γλύπτης.

viraltopnews.gr

Ο Jason δημιουργεί απίστευτα ρεαλιστικά γλυπτά με κομμάτια ξύλου και μέταλλου που βρίσκει στο δρόμο.

viraltopnews.gr

Του αρέσει να ψάχνει για υλικά με τη γυναίκα του και το σκύλο τους και περιγράφει τον εαυτό του σαν “μεγάλο παιδί” όταν ψάχνει στο δάσος και κάτω από στοίβες σκουπιδιών.

viraltopnews.gr

Πάντα αγαπούσε τη φύση και την τέχνη, αλλά ανακάλυψε την κλίση του όταν πήγε σε μία έκθεση ξυλόγλυπτων κατά τύχη.

Άρχισε να δημιουργεί γλυπτά και του άρεσε τόσο που λέει ότι παραιτήθηκε από τη δουλειά την επόμενη ημέρα! Αυτό έγινε 14 χρόνια πριν και σήμερα συνεχίζει να δημιουργεί.

viraltopnews.gr

Το στιλ του όμως έχει αλλάξει κάπως. Αντί για ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο, χρησιμοποιεί πολλά μικρότερα κομμάτια.
Αν και δίνει σχήμα σε πολλά κομμάτια, τα περισσότερα τα αφήνει στη φυσική τους κατάσταση.

viraltopnews.gr

Τα ενώνει προσεκτικά και τους δίνει το σχήμα εντυπωσιακών ζώων. Τα νεκρά κομμάτια ξύλου και τα σκουριασμένα σίδερα αποκτούν ξαφνικά ζωή.

viraltopnews.gr

Αλλά δεν είναι μόνο η διαδικασία της δημιουργίας που εμπνέει τον Jason (αν και είναι διασκεδαστική).

Πιστεύει ότι η μετατροπή αυτών των παρατημένων υλικών σε κάτι ολοκληρωμένο αντιπροσωπεύει την πνευματική ανάπτυξη και την μεταμόρφωση του εαυτού μας.

viraltopnews.gr

“Όπως αυτά τα υλικά”, λέει, “κι εμείς οι ίδιοι παίρνουμε σχήμα από τα στοιχεία της φύσης… καθώς ενώνουμε τα σπασμένα μας κομμάτια με την πραγματική αγάπη.”

viraltopnews.gr

Ο τύπος του ξύλου που χρησιμοποιεί, επίσης, δίνει στα γλυπτά του μοναδική προσωπικότητα και διηγείται την ιστορία τους.

viraltopnews.gr

Δεν περιορίζεται σε μικρά κομμάτια και κλαδιά. Ρίξτε μια ματιά στον αετό που έφτιαξε από ένα ολόκληρο παραμορφωμένο κομμάτι ξύλου που κάποιος άλλος θα αγνοούσε.

viraltopnews.gr

Για να δημιουργήσει αυτά τα ρεαλιστικά γλυπτά, ο Jason χρησιμοποιεί πολλές φωτογραφίες.

viraltopnews.gr

Η φθορά του μέταλλου και του ξύλου δίνει μοναδικό χρώμα και υφή στα έργα του. Δεν είναι απαλά, γυαλιστερά αγάλματα, αλλά διαθέτουν μια τραχιά, φυσική ομορφιά.

viraltopnews.gr

Και αυτό ταιριάζει τέλεια με τη φιλοσοφία του Jason. Η ζωή μπορεί να μας φθείρει λίγο, αλλά εμείς ενώνουμε τις εμπειρίες μας και δημιουργούμε μια όμορφη ζωή.

viraltopnews.gr

Η δουλειά του Jason μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κάτι φαίνεται παλιό και φθαρμένο, αν το δεις με άλλο μάτι, ανοίγονται άπειρες δυνατότητες και ότι ακόμα και τα πιο φθαρμένα κομμάτι του εαυτού μας πρέπει να τα τιμάμε. 


ΠΗΓΗ: » www.fanpage.gr