ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Πώς Θα Ζεστάνετε Το Σπίτι Με Μια Μικρή Αλλαγή Στις Κουρτίνες Που Ήδη Έχετε

img

Το 20 με 50% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για να ζεσταθεί ένα τυπικό σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα χάνεται μέσω των παραθύρων. Η ανεκμετάλλευτη αυτή ενέργεια αυξάνει τους λογαριασμούς και φυσικά ο χώρος δεν παραμένει όσο ζεστός θα θέλατε ώστε απολαύσετε την σπιτική θαλπωρή τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Αν η εσωτερική επιφάνεια των παραθύρων είναι πιο κρύα από τον αέρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, τότε η ζέστη που υπάρχει στον χώρο θα κατευθυνθεί προς το παράθυρο και θα χαθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι κουρτίνες είναι ιδανικές για μειώσουν την απώλεια ενέργειας και λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα ρούχα μειώνουν την απώλεια ενέργειας από το σώμα.

viraltopnews.gr

Τα ζεστά υφάσματα θα εξυπηρετήσουν ώστε να εκμεταλλευτείτε την ενέργεια και να την διατηρήσετε στον χώρο.
Τα διπλά και τα ζεστά υφάσματα θα εξυπηρετήσουν ώστε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ενέργεια και να την διατηρήσετε στον χώρο. Δεν χρειάζεται ωστόσο να αλλάξετε κουρτίνες και να βάλετε καινούργιες που θα σας εξυπηρετήσουν τον χειμώνα, αλλά θα πρέπει να τις αλλάξετε το καλοκαίρι.

Με αυτό το DIY που σας προτείνουμε, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μικρή παρέμβαση στις ήδη υπάρχουσες κουρτίνες σας!

Πάρτε ύφασμα Ξεκινήστε με το να πάρετε τα μέτρα από τις κουρτίνες σας και έπειτα προμηθευτείτε ύφασμα στα ίδια μέτρα. Σε καταστήματα με υφάσματα θα βρείτε με το μέτρο. Διαλέξτε κάτι ζεστό, όπως για παράδειγμα ένα fleece ύφασμα, ένα βαμβακερό ή ένα μάλλινο – ανάλογα με την αισθητική σας και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

viraltopnews.gr

Ενώστε στις κουρτίνες σας με βέλκρο.
Ράψτε βέλκρο Προμηθευτείτε ταινία βέλκρο (σκρατς) που θα βρείτε στο κατάστημα με τα υφάσματα ή σε καταστήματα με ραφτικά. Κόψτε κομμάτια και ράψτε τα ανά μισό μέτρο στην πάνω πλευρά του υφάσματος που έχετε αγοράσει. Στα αντίστοιχα σημεία της ήδη υπάρχουσας κουρτίνας σας κάντε το ίδιο, στην πίσω όψη.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε τις κουρτίνες σας χωρίς να χρειαστεί να τις αλλάξετε και να τις κάνετε άκρως χειμωνιάτικες. Όταν δεν θα χρειάζεστε πλέον την ενίσχυση λόγω αλλαγής θερμοκρασίας, μπορείτε να την αφαιρέσετε και να την χρησιμοποιήσετε τον επόμενο χειμώνα!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr