ΧΡΗΣΙΜΑ: 7 Τεράστια Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Φορτίζουμε το Κινητό μας και Καταστρέφουμε τη Μπαταρία του. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

img

Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα iPhone είναι τεχνολογικό και σχεδιαστικό θαύμα. Οι άπειρες δυνατότητες που συγκεντρώνονται σε αυτόν το μικροσκοπικό χώρο είναι απίθανες αν το σκεφτείτε. Αλλά όπως πολλοί γνωρίζουν, τα κινητά έχουν μια αδυναμία: την μπαταρία. Όταν αρχίζει να μειώνεται η ισχύς της μπαταρίας, τα πράγματα γίνονται άβολα.

Και μάλιστα επειδή η μπαταρία είναι μέρος της συσκευής, δεν μπορείτε να την αλλάξετε. Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το iPhone σας, ακολουθήστε τα 7 παρακάτω κόλπα:

1. Μην φορτίζετε ποτέ το κινητό σας μέχρι το 100%

Οι περισσότεροι κάνουν το εξής λάθος: αφήνουν το iPhone τους να φορτίζει όλο το βράδυ και μετά ξεκινάνε την επόμενη μέρα με 100% μπαταρία. Μεγάλο λάθος. Όταν φορτίζετε υπερβολικά το κινητό σας, καταστρέφετε τις δυνατότητες της μπαταρίας στο μέλλον. Είναι καλύτερο να το φορτίζετε για σύντομα διαστήματα κατά την διάρκεια της μέρας.

2. Μην τελειώνετε την μπαταρία σας εντελώς

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι σχεδιασμένες ώστε να έχουν την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στο 30 και το 80%. αυτό σημαίνει ότι όταν τις φορτίζουμε υπερβολικά και τις αδειάζουμε εντελώς, καταστρέφονται. Μην το αφήνετε να συμβεί πάνω από μια φορά το μήνα.

viraltopnews.gr

3. Βγάλτε την θήκη ενώ το κινητό φορτίζει

Πιάστε το κινητό σας και θα το καταλάβετε: η φόρτιση θερμαίνει το κινητό. Είναι φυσιολογικό και δεν αποτελεί πρόβλημα. Αυτό που κάνει κακό είναι ότι η ζέστη δεν μπορεί να διασκορπιστεί, γιατί το κινητό βρίσκεται στην θήκη. Πρέπει οπωσδήποτε να την βγάζετε όταν φορτίζετε το κινητό σας.

4. Φορτίστε το κινητό σας ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιείτε

Αν αποφασίσετε να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς κινητό, ο κατασκευαστής προτείνει να το αφήσετε φορτισμένο γύρω στο 50% – όχι πλήρως φορτισμένο ή αφόρτιστο – σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

viraltopnews.gr

5. Χρησιμοποιήστε μόνο τον αυθεντικό φορτιστή ή κάποιον φορτιστή από την Apple

Οι φορτιστές που δεν είναι της Apple δεν είναι και τόσο οικονομικοί. Αποφύγετε να φορτίζετε το κινητό σας με καλώδιο άγνωστης μάρκας επειδή ήταν φτηνό. Το αυθεντικό καλώδιο έχει ενσωματωμένη προστασία κατά της υπερφόρτισης, ενώ τα περισσότερα φτηνά καλώδια δεν διαθέτουν κάτι τέτοιο. Μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και μοιραία ατυχήματα. Συν ότι χάνετε την εγγύηση του κατασκευαστή αν χρησιμοποιήσετε τέτοιο καλώδιο.

6. Μην φορτίζετε το κινητό σας κοντά στην σόμπα

Η ζέστη είναι ο νούμερο ένα εχθρός της μπαταρίας. Η συνιστώμενη θερμοκρασία για το iPhone είναι περίπου 15-22 βαθμοί. Μην αφήνετε το κινητό σας δίπλα σε σόμπα ή στον ήλιο. Ένα δροσερό, σκιερό μέρος είναι προτιμότερο.

viraltopnews.gr

7. Ξεχάστε την ασύρματη φόρτιση

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone προσφέρουν την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης με ειδική συσκευή. Αλλά αυτό δεν κάνει καλό στην ζωή της μπαταρίας σας, γι’αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε αυτή την επιλογή σπάνια. Αν υπάρχει ανάγκη, δεν πειράζει, αλλά διαφορετικά το κινητό σας θα υπερθερμανθεί και το αποτέλεσμα θα είναι να χαλάσει στο μέλλον. Φορτίστε το με το καλώδιο προς το παρόν!

Αν είστε προσεκτικοί, θα κρατήσετε το iPhone σας για περισσότερο καιρό. Πείτε και στους φίλους αυτά τα κόλπα. Μπορεί να τους σώσετε το κινητό (ή την ζωή)!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr