ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: 11 Μυστικά και Κόλπα για την Καθαριότητα του Σπιτιού που Χρησιμοποιούσαν οι Γιαγιάδες μας στο Παρελθόν. Απαραίτητα σε ΚΑΘΕ νοικοκυρά!

img

Οι γιαγιάδες μας καθάριζαν το σπίτι με έξυπνες φυσικές λύσεις, χωρίς να καταφεύγουν σε επικίνδυνα χημικά προϊόντα. Τα παρακάτω 11 κόλπα έχουν αποτέλεσμα και σχεδόν δεν κοστίζουν καθόλου. 

1. Καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων

viraltopnews.gr

Πάρτε ένα μπολ και γεμίστε το με νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε μερικές σταγόνες λεμονιού και λίγο κανέλα. Θέστε σε υψηλή λειτουργία το φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το νερό να βγάλει υδρατμούς. Αφήστε το φούρνο να κρυώσει και σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Είναι έτοιμο!

viraltopnews.gr

2. Aφαίρεση λιωμένου κεριού

viraltopnews.gr

Το λιωμένο κερί αφαιρείται δύσκολα. Τοποθετήστε μερικά παγάκια σε μια σακούλα, βάλτε την σακούλα πάνω στο σημείο με το κερί, και μετά από μερικά λεπτά το παγωμένο κερί μπορεί εύκολα να σπάσει.

3. Αποτρέψτε τη μούχλα να αναπτυχθεί στη κουρτίνα του μπάνιου

viraltopnews.gr

Μία λύση είναι να κόψετε το κάτω μέρος της κουρτίνας για να μην κρέμεται μέχρι τα πιο βρεγμένα μέρη της μπανιέρας. Αλλά αν δεν θέλετε να την κόψετε, μπορείτε να την πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων κάθε 3-4 μήνες.

4. Αφαίρεση ζωγραφιών από τους τοίχους

viraltopnews.gr

Τα παιδιά ζωγράφισαν στον τοίχο; Μερικές φορές είναι εύκολο να το αφαιρέσετε με μια κοινή γόμα ή με ένα συρματάκι για τα πιάτα. Αλλά για επίμονες ζωγραφιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νάφθα, ένα ενδιάμεσο προϊόν διύλισης του πετρελαίου. Αφαιρεί μέχρι και σημάδια από κηρομπογιές.

5. Κάντε ένα τραπέζι να δείχνει ξανά γυαλιστερό

viraltopnews.gr

Αν το ξύλινο τραπέζι έχει χάσει την γυαλάδα του, γυαλίστε το με 3.4 ελαιόλαδο και 1/4 χυμό λεμονιού. Αφήστε το μείγμα να δράσει και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

6. Καθαρίστε καμμένα και σκουριασμένα σκεύη

viraltopnews.gr

Ετοιμάστε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Ρίξτε το στο σκεύος και αφήστε να μουλιάσει. Στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα ή σφουγγαράκι.

7. Κάντε τις επιφάνειες της κουζίνας να γυαλίζουν σαν καινούριες

viraltopnews.gr

Καθαρίστε τις επιφάνειες με την πολτώδη πλευρά ενός μισού γκρέιπφρουτ και στη συνέχεια πασπαλήστε μπόλικο αλάτι πάνω τους. Αφήστε να δράσει, και σκουπίστε με ζεστό νερό. Κάνει θαύματα σε πάγκους από πέτρα ή γρανίτη.

8. Κάντε το πλυντήριο πιάτων να μυρίζει ευχάριστα

viraltopnews.gr

Οι πρώτοι χρήστες των πλυντηρίων πιάτων ήξεραν το μυστικό: ξίδι. Μια ώρα πριν το θέσετε σε λειτουργία, ρίξτε λίγο ξίδι στον πάτο και αφήστε το να δράσει. Θέστε το σε λειτουργία άδειο. Θα μυρίζει ξανά σαν καινούριο!

9. Καθαρίστε τα χαλιά σας

viraltopnews.gr

Πασπαλήστε μερικές κουταλιές φύλλα μαύρου τσαγιού σε όλο το χαλί και αφήστε τα για μια ώρα. Στη συνέχεια σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα και δε θα έχετε άσχημες μυρωδιές.

10. Αφαιρέστε λεκέδες του καφέ

viraltopnews.gr

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από καφέ από ανοιχτόχρωμα ρούχα, δράστε γρήγορα. Όσο πιο πρόσφατος ο λεκές, τόσο πιο εύκολο είναι να τον αφαιρέσετε. Αρχικά ξεβγάλτε με κρύο νερό, στη συνέχεια τρίψτε πάνω υγρό πιάτων και ξεβγάλτε πάλι. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα μέρος νερό και ένα μέρος ξίδι και αφήστε να δράσει. Βάλτε το ρούχο για πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων και ο λεκές θα ανήκει στο παρελθόν.

11. Καθαρίστε τα παράθυρα χωρίς να αφήσετε σημάδια

viraltopnews.gr

Πριν καθαρίσετε τα παράθυρα, φτιάξτε το μείγμα: 1 και 2/3 κούπες νερό με μισή κούπα ξίδι και 1/4 κούπα οινόπνευμα. Το αποτέλεσμα; Τα τζάμια θα λάμπουν χωρίς σημάδια, ειδικά αν τα καθαρίσετε με παλιές εφημερίδες.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr