ΠΕΡΙΕΡΓΑ: 6 Χρήσιμα Μαθήματα που διδάσκονται στα Σχολεία των Χωρών του Εξωτερικού και Κανένας Μαθητής δεν Θέλει να κάνει Κοπάνα

img

Όταν πηγαίναμε σχολείο, όλοι είχαμε τα αγαπημένα μας μαθήματα και όπως κάθε παιδί ξέρει, στα ενδιαφέροντα μαθήματα ο χρόνος περνάει σαν νερό, ενώ τα βαρετά μοιάζουν να διαρκούν αιώνες. Πλέον οι εκπαιδευτικές αρχές σε πολλές χώρες προσπαθούν να εκσυγχρονίσουν το σχολικό πρόγραμμα για να κάνουν την εκμάθηση πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη εμπειρία.

1. Ιαπωνία: Θαυμασμός της Φύσης

viraltopnews.gr

Ο σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι να διδάξει τους νέους να εκτιμούν την αισθητική του περιβάλλοντος βγαίνοντας σε εξωτερικούς χώρους. Όλο και περισσότερο, τα παιδιά δεν αναπτύσσουν αυτή την ικανότητα, προτιμώντας να περνούν το χρόνο τους μπροστά σε υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως και με πιο οικεία θέματα, όπως τα μαθηματικά ή η γεωγραφία, οι μαθητές βαθμολογούνται στο θαυμασμό της φύσης και δίνουν εξετάσεις στο τέλος του χρόνου.

2. Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν: Μελισσοκομία

viraltopnews.gr

Περισσότερα από 100 σχολεία στη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν στη Ρωσία, έχουν δικά τους μελίσσια. Εκεί, τα παιδιά μαθαίνουν να φροντίζουν τα μελίσσια και κάνουν τη συγκομιδή του μελιού. Μαθήματα σαν αυτό διδάσκουν στα παιδιά υπομονή, προσήλωση και ακρίβεια.

3. Ισραήλ: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

viraltopnews.gr

Καθώς το Διαδίκτυο συνεχίζει να διεισδύει σε όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής μας, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο γίνεται όλο και πιο σημαντική γνώση. Έχοντας επίγνωση αυτών των συνθηκών τα ισραηλινά σχολεία έχουν καθιερώσει ένα μάθημα που είναι γνωστό ως Θεωρία και Πρακτική του Πολέμου στο Διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά διδάσκονται πώς να συμπεριφέρονται στον κυβερνοχώρο και πώς να ανταποκρίνονται σε blog και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της εξάρτησης από τα βιντεοπαιχνίδια.

4. Αρμενία: Παραδοσιακοί Χοροί

viraltopnews.gr

Οι Αρμένιοι είναι πραγματικά υπερήφανοι για τους εθνικούς χορούς τους. Η αρμενική κουλτούρα μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 1.500 παραδοσιακούς χορούς, που ο καθένας από αυτούς διαθέτει μοναδική ιστορία και νόημα. Για το λόγο αυτό, οι αρμενικές αρχές δεν αισθάνονταν ικανοποιημένες με τα συνηθισμένα μαθήματα πολιτιστικής κληρονομιάς των σχολείων και έτσι το 2013 έκαναν τους παραδοσιακούς χορούς υποχρεωτικό μάθημα.

5. Αυστραλία: Μαθήματα Σερφ

viraltopnews.gr
Στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον τίτλο ως «κυρίαρχοι του surf», οι Αυστραλοί πλέον διδάσκουν το πιο θεαματικό άθλημα τους στα σχολεία. Έτσι λογικά θα διασφαλίσουν ότι κανένας ξένος δε θα κερδίσει ποτέ κάποιον Αυστραλό στις παραλίες τους! Παρόμοια μαθήματα υπάρχουν και στα σχολεία στη Χαβάη.

6. ΗΠΑ: Επιστημονικές Ανακαλύψεις

viraltopnews.gr

Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος της θεωρίας της επιστήμης, κάποια παιδιά στις ΗΠΑ παίρνουν την ίδια τελική εργασία – να εφεύρουν κάτι. Έχουν ολόκληρο το επόμενο έτος για να το ολοκληρώσουν. Η περίοδος έρευνας ολοκληρώνεται με μια παρουσίαση, την οποία οι μαθητές κάνουν στους δασκάλους και τους συμμαθητές τους. Κάθε έργο εξετάζεται και κρίνεται επί της ουσίας για την επιτυχία και τη σημασία της, και στη συνέχεια απονέμεται ο τελικός βαθμός.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr