ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επτασφράγιστα Μυστικά για να Χάσεις Βάρος που οι Διαιτολόγοι δεν αποκαλύπτουν

img

Δεν είναι εύκολο να κάνεις δίαιτα. Μπορεί να νομίζεις ότι ο κύριος στόχος είναι απλά να ξεκινήσεις να τρως υγιεινά, αλλά το δύσκολο είναι να υιοθετήσεις νέες διατροφικές συνήθειες. Για να μπορέσετε να χάσετε πιο εύκολα κιλά, σας παρουσιάζουμε 6 κόλπα που δεν σας έχει πει ποτέ κανείς.

1. Αν έχετε βγει για φαγητό, επιλέξτε την μικρότερη μερίδα

Διαβάστε με την ησυχία σας τον κατάλογο. Ακόμα και αν βρίσκεστε σε εστιατόριο με γρήγορο φαγητό, επιλέξτε την μικρότερη μερίδα που υπάρχει. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, όσοι δεν παραγγέλνουν το δικό τους κυρίως πιάτο, έχουν την τάση να τρώνε από ό,τι υπάρχει στο τραπέζι, ακόμα και αν αισθάνονται γεμάτοι.

2. Να είστε αισιόδοξοι! Κάθε θετική σκέψη μετράει.

viraltopnews.gr

Η βασική ιδέα είναι να επικεντρωθείτε μόνο στις καλές σκέψεις και να επαναλαμβάνετε τους στόχους σας με θετικό τρόπο σαν να είναι το μάντρα σας. Για παράδειγμα: «Έχασα μισό κιλό! Αυτό είναι τέλειο!», ή «Αργά, αλλά σίγουρα!», «Μπορώ να φάω μόνο την μερίδα που πήρα.» «Μπορώ να πω όχι στο γλυκό.» Αυτές οι θετικές σκέψεις θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας μέσω της θετικής στάσης.

3. Είναι καλύτερο να τρώτε μόνοι παρά με παρέα

Όταν ξεκινάτε να κάνετε αλλαγές στην διατροφή σας, συνήθως θέλετε οι φίλοι και η οικογένεια σας να σας βοηθήσουν σε αυτό. Ωστόσο, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όσοι τρώνε με παρέα, τρώνε περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή περνάτε περισσότερο χρόνο στο τραπέζι και επιπλέον, ενώ μιλάτε και γελάτε, δεν ελέγχετε πόσο τρώτε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε πάντα μόνοι, αλλά προσπαθήστε να πάρετε μαζί σας στο τραπέζι μόνο ό,τι πρόκειται να φάτε, την δική σας μερίδα, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την παρέα των άλλων, αλλά χωρίς να ανησυχείτε για την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε.

4. Αν πεινάτε, μυρίστε μια μπανάνα

viraltopnews.gr

Μπορεί να ακούγεται λίγο τρελό, αλλά έχει αποδειχτεί ότι όταν μυρίζουμε τρόφιμα όπως τα μήλα, η μέντα και οι μπανάνες, μπορούμε να ξεγελάσουμε τον εγκέφαλο και να τον κάνουμε να πιστεύει ότι τρώμε. Μια μελέτη με 3.000 εθελοντές οι οποίοι μύρισαν αυτά τα τρόφιμα όταν πεινούσαν ανακάλυψε ότι όρεξη τους μειώθηκε και τα αποτελέσματα σύντομα φάνηκαν και στην ζυγαριά τους. Απίθανο, έτσι;

5. Το μπλε είναι το νέο αγαπημένο σας χρώμα

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το μπλε χρώμα μειώνει την όρεξη. Δοκιμάστε να κάνετε μερικές αλλαγές, όπως να στρώσετε μπλε τραπεζομάντιλο, να πάρετε μπλε χαρτοπετσέτες, μπλε πιάτα και ποτήρια. Αυτό ονομάζεται ψυχολογία των χρωμάτων και υπάρχουν χρώματα τα οποία όντως αυξάνουν την όρεξη. Το μπλε έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

6. Φάτε μπροστά σε έναν καθρέφτη

viraltopnews.gr

Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι όταν τρώμε κοιτάζοντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη, μειώνουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε στο ένα τρίτο.