ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 10 Σοβαρά Προβλήματα που ΟΛΟΙ αντιμετωπίζουμε με τον Ύπνο και ΠΩΣ να τα Καταπολεμήσουμε

img

Ο ύπνος είναι ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα. Αλλά είναι και ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα να ελέγξει κανείς. Υπάρχουν πολλές διαταραχές ύπνου και θεραπείες για την αντιμετώπιση τους. Δείτε παρακάτω μια λίστα με τα πιο κοινά προβλήματα στον ύπνο και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με εύκολο τρόπο. Καλή σας τύχη και όνειρα γλυκά!

1. Ξυπνάτε με πόνο στη πλάτη

Αν ξυπνάτε με πόνο στην πλάτη, οι γιατροί προτείνουν να κοιμάστε ανάσκελα και να τοποθετείτε ένα μαξιλάρι κάτω από τα πόδια για να σχηματίζετε την φυσική καμπύλη του σώματος. Αν κοιμάστε στο πλάι, το Spine Health συστήνει να τοποθετείτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια.

viraltopnews.gr

2. Προσπαθείτε να κοιμηθείτε ενώ έχετε πονόλαιμο

Και σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να κοιμάστε ανάσκελα.

viraltopnews.gr

3. Ροχαλητό

Ο σύντροφος σας δεν σταματά να ροχαλίζει; Βάλτε τον να κοιμηθεί στο πλάι ή τοποθετήστε ένα μαξιλάρι που να κρατάει το κεφάλι και το λαιμό στην ίδια ευθεία. Επίσης, υπάρχουν ειδικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να δυναμώσετε τους μυς της γλώσσας και του λαιμού.

viraltopnews.gr

4. Έχετε κράμπες στα πόδια

Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τις κράμπες στα πόδια σας είναι να τα τεντώνετε πριν πέσετε για ύπνο. Μπορείτε ακόμη να ξεκινήσετε και γιόγκα.

viraltopnews.gr

5. Καούρα/Πόνοι στα πόδια

Σηκώστε τα πόδια τοποθετώντας τα πάνω σε ένα μαξιλάρι και το αίμα από τις φλέβες σας θα τρέξει προς τα άκρα. Επίσης, αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης 6 ώρες πριν τον ύπνο και κάντε στα πόδια σας ένα ωραίο μασάζ πριν κοιμηθείτε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο ύπνος από την αριστερή πλευρά αποτρέπει το φαγητό από το να ανεβαίνει στον οισοφάγο, άρα και τις καούρες.

viraltopnews.gr

6. Πόνοι στους ώμους

Αν ξυπνάτε με πόνους στους ώμους, προτείνετε να μην κοιμάστε μπρούμυτα. Σύμφωνα με το CNN, ο πιο υγιής τρόπος είναι να κοιμάστε ανάσκελα. Αν δεν πιάνει, δοκιμάστε να κοιμηθείτε στο πλάι.

viraltopnews.gr

7. Δεν μπορείτε να αποκοιμηθείτε

Απενεργοποιείστε το κινητό και τον υπολογιστή σας, αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης 6 ώρες πριν τον ύπνο και δοκιμάστε να κάνετε γυμναστική όταν ξυπνάτε και το απόγευμα. Αυτό θα συμβάλλει στην λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος σας. Μπορείτε ακόμη να μετρήσετε και προβατάκια!

viraltopnews.gr

8. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Πρέπει να κλείνετε το κινητό σας πριν πέσετε για ύπνο. Επίσης, μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ και φροντίστε η θερμοκρασία του δωματίου σας να είναι γύρω στους 20 βαθμούς.

viraltopnews.gr

9. Δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί

Όλοι έχουν αυτό το πρόβλημα, αλλά λύνεται αρκετά απλά. Το κλειδί είναι η επανάληψη, γι’αυτό αρχίστε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε πρωί, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Το να πέφτετε για ύπνο στις 3 τα μεσάνυχτα δεν βοηθά.

viraltopnews.gr

10. Χαλαρώστε

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για έναν τέλειο νυχτερινό ύπνο. Αν τα προβλήματα συνεχιστούν, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να δείτε κάποιον θεραπευτή ύπνου.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr