ΔΙΑΙΤΑ: Εξι κόλπα για να χάσετε βάρος Θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας και δεν απαιτούν κόπο

img

Η δίαιτα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πιστεύουμε πως στόχος είναι να ξεκινήσουμε να τρώμε υγιεινά αλλά το δύσκολο είναι να υιοθετήσουμε νέες διατροφικές συνήθειες. Για να σας βοηθήσουμε στην διαδικασία απώλειας βάρους, επιλέξαμε 6 κόλπα που ίσως δεν σας έχει πει κανείς. 

#1 Όταν τρώτε έξω, επιλέξτε την μικρότερη μερίδα που είναι διαθέσιμη
Πάρτε το χρόνο σας για να διαβάσετε το μενού. Ακόμα κι αν είστε σε ένα μέρος που πωλούν χάμπουργκερ και άλλα ανθυγιεινά τρόφιμα, επιλέξτε τη μικρότερη μερίδα που έχουν (μίνι χάμπουργκερ, παιδικό ποπ κορν, ατομική πίτσα ή μια ελαφριά σαλάτα). Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι άνθρωποι που δεν παραγγέλνουν το δικό τους κύριο πιάτο, έχουν την τάση να τρώνε τα πάντα στο τραπέζι, ακόμη και αν είναι ήδη χορτάτοι.

#2 Να είστε θετικοί. Κάθε θετική σκέψη μετράει
Η ιδέα είναι να επικεντρωθείτε μόνο στις καλές σκέψεις και να επαναλάβετε τους στόχους σας. Για παράδειγμα: «Έχω χάσει μισό κιλό! Αυτό είναι απλά υπέροχο!», «Αργά αλλά σταθερά!», « Μπορώ να φάω μόνο την ποσότητα που πήρα», «Μπορώ να πω ΟΧΙ στο επιδόρπιο». Αυτές οι φράσεις αισιοδοξίας θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας με μια θετική στάση.

#3 Είναι καλύτερα να τρώτε μόνοι παρά με παρέα
Όταν αρχίζετε να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας, συνήθως θέλετε οι φίλοι και η οικογένεια να σας βοηθήσουν. Ωστόσο, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που τρώνε με παρέα, τρώνε περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή περνούν περισσότερο χρόνο στο τραπέζι και αδυνατούν να ελέγξουν το πόση ποσότητα έχουν καταναλώσει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώτε πάντα μόνοι. Προσπαθήστε να φέρετε στο τραπέζι, μόνο ό,τι πρόκειται να φάτε, δηλαδή την προσωπική σας μερίδα. Έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε μια καλή συζήτηση χωρίς να ανησυχείτε για το πόσο τρώτε.

#4 Αν πεινάτε, μυρίστε μπανάνες
Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο τρελό, αλλά έχει πραγματικά αποδειχθεί. Μυρίζοντας τρόφιμα όπως μήλα, μέντα ή μπανάνα, μπορείτε να ξεγελάσετε το μυαλό σας και να το κάνετε να πιστέψει πως τρώτε.

Σε μια μελέτη, συμμετείχαν 3.000 εθελοντές και μύριζαν αυτά τα τρόφιμα. Όταν πεινούσαν, διαπίστωσαν πως η όρεξή τους μειώθηκε και τα αποτελέσματα σύντομα έγιναν εμφανή στη ζυγαριά. Καταπληκτικό, έτσι;

#5 Το μπλε είναι το νέο αγαπημένο σας χρώμα
Μια πρόσφατη μελέτη, έδειξε ότι το μπλε χρώμα μειώνει την όρεξη. Προσπαθήστε να κάνετε κάποιες αλλαγές. Αλλάξτε τη διακόσμηση στο τραπέζι σας με ένα μπλε τραπεζομάντιλο, μπλε πετσέτες, μπλε πιάτα και ποτήρια.

Αυτό ονομάζεται: ψυχολογία των χρωμάτων και υπάρχουν χρώματα που διεγείρουν πραγματικά την όρεξή σας. Αλλά το μπλε θα κάνει το αντίθετο.

#6 Φάτε μπροστά από έναν καθρέφτη
Ακούγεται αστείο αλλά είναι αλήθεια. Η κατανάλωση φαγητού μπροστά στον καθρέφτη έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως σας ωφελεί. Μπορείτε να καταναλώσετε φαγητό κοιτώντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη και αυτό θα μειώσει την ποσότητα στο 1/3!