ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: 14 Φοβερά Κόλπα για την Καθαριότητα που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Αστράφτει! Οι Νοικοκυρές θα τα Λατρέψουν!

img

Ακολουθούν 14 συμβουλές, που θα σας εξασφαλίσουν ένα καθαρό και λαμπερό σπίτι.

1. Μικροκύματα

viraltopnews.gr

Βάλτε ένα βρεγμένο σφουγγάρι μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και ενεργοποιήστε την ελάχιστη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε την πόρτα και καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων στο εσωτερικό του. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα καθαρίσετε πιο εύκολα, αλλά και θα αφαιρέσετε τυχόν δυσάρεστες οσμές και μικρόβια που έχουν κολλήσει στο σφουγγάρι.

2. Στρώματα

viraltopnews.gr

Όλα τα στρώματα λερώνονται με το πέρασμα των χρόνων. Πασπαλίστε τα με μαγειρική σόδα, αφήστε τη για λίγες ώρες επάνω και στη συνέχεια σκουπίστε τη. Όλα τα ίχνη των ακαθαρσιών και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης και για ένα παλιό καναπέ.

3. Ξύλο κοπής

viraltopnews.gr

Καλύψτε το ξύλο κοπής με αλάτι και σκουπίστε το με ένα κομμένο λεμόνι. Ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.

4. Η τοστιέρα

viraltopnews.gr

Καθαρίστε την τοστιέρα σας εύκολα, με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας.

5. Βρύσες

viraltopnews.gr

Αν σκουπίσετε την επιφάνεια μιας βρύσης με λίγο κερωμένο χαρτί, οι λεκέδες θα εμφανιστούν.

6. Σίδερο

viraltopnews.gr

Απλώστε λίγο χαρτί και πασπαλίστε αλάτι σε αυτό. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση θερμότητας στο σίδερό σας στο μέγιστο, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό σε αυτό και ότι η λειτουργία «ατμού» είναι απενεργοποιημένη. Περάστε το καυτό σίδερο πάνω από το αλάτι. Αυτό, κάνει θαύματα και σας απαλλάσσει από τη βρωμιά.

7. Ασημικά

viraltopnews.gr

Ένα κομμάτι κιμωλίας τυλιγμένο σε γάζα, που τοποθετείται στο συρτάρι ή κουτί με τα ασημικά σας, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη από το να χάσουν τη λάμψη και το χρώμα τους.

8. Ρούχα

viraltopnews.gr

Τρίψτε κιμωλία σε ένα λεκέ. Σε λίγες ώρες η κιμωλία θα τον έχει απορροφήσει πλήρως. Αυτή η μέθοδος, είναι πιο αποτελεσματική για τους νωπούς λεκέδες.

9. Περσίδες

viraltopnews.gr

Χρησιμοποιείστε μια παλιά κάλτσα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία των περσίδων σας.

10. Τηγάνια

viraltopnews.gr

Ρίξτε αλάτι στι τηγάνι σας και τρίψτε το στεγνό. Το αλάτι απορροφά το λάδι και βοηθά στην αφαίρεση των καμένων τροφίμων.

11. Χαλιά

viraltopnews.gr

Αναμείξτε ένα μέρος ξύδι και δύο μέρη νερό μαζί, σε ένα μπουκάλι με ένα μηχανισμό ψεκασμού. Ψεκάστε το μίγμα σε τυχόν λεκέδες στο χαλί και καλύψτε τους με ένα βρεγμένο πανί. Ενεργοποιήστε το σίδερο, που είναι σε λειτουργία ατμού και περάστε το πάνω από το ύφασμα για 30 δευτερόλεπτα. Αντίο λεκέ!

12. Νεροχύτες

viraltopnews.gr

Καθαρίστε το νεροχύτη με σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα, στη συνέχεια, βάλτε μερικές φέτες λεμονιού μέσα στην τρύπα και ξεπλύνετε καλά με νερό.

13. Παράθυρα

viraltopnews.gr

Καθαρίστε τα παράθυρα με το συνηθισμένο τρόπο και μόλις στεγνώσουν, τρίψετε με μια εφημερίδα. Η μέθοδος αυτή, θα αφαιρέσει όλους τους λεκέδες και θα δώσει λάμψη στα παράθυρα.

14. Δυσάρεστες οσμές

viraltopnews.gr

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο. Το σπίτι σας θα γεμίσει με ένα μαγικό άρωμα και όλες οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr