ΑΣΚΗΣΗ: Οι 4 καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής για τα πόδια!

img

Τώρα που σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε τα μπανάκια μας, αν δεν το έχεις κάνει ήδη φυσικά, όλες έχουμε το μυαλό μας στο πως θα καταφέρουμε να γυμνάσουμε και να τονώσουμε το σώμα μας και πιο συγκεκριμένα τα πόδια μας, ώστε να δείχνουμε ακόμη πιο ελκυστικές στην παραλία.

Φυσικά αυτό δεν θα πρέπει να το αφήσεις μέχρι τελευταία στιγμή, για να δεις την διαφορά που επιθυμείς, παρόλα αυτά όμως έχεις ακόμη αρκετό χρόνο αρκεί να κάνεις το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής.

1η Άσκηση

viraltopnews.gr

Για την πρώτη μας άσκηση θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι βρίσκεσαι στην μέση ενός ρολογιού και κοιτάζεις μπροστά σου τον αριθμό 12.

Ξεκίνα λοιπόν έχοντας τα πόδια σου ανοιχτά, όσο και το πλάτος των γοφών σου και λύγισε τα γόνατα και τους αγκώνες σου όπως θα έκανες αν ετοιμαζόσουν να πηδήξεις. Στη συνέχεια, κούνα τα χέρια σου για να έχεις ισορροπία και κάνε ένα άλμα σαν να πηγαίνει προς την μία (ώρα). Θα πρέπει να προσγειωθείς στο δεξί πόδι κρατώντας το αριστερό σου γόνατό επάνω.

Τώρα κάνε μια μικρή παύση και κάνε ένα άλμα πίσω στο κέντρο. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία για τις τρεις και τις πέντε (ώρα) και στη συνέχεια, προσγειώσου στο αριστερό σου πόδι, για να κάνει το ίδιο και για τις 11:00, 9:00 και 7:00.

2η Άσκηση

viraltopnews.gr

Εδώ τώρα θα χρειαστεί να κρατήσεις και δύο αλτήρες των δύο κιλών, έναν στο κάθε χέρι και να καθίσεις στο πάτωμα σαν να κάνεις plank, στηρίζοντας τα χέρια σου στα βαράκια και έχοντας τα πόδια σου λίγο πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις στην συνέχεια είναι να σηκώσεις πρώτα το δεξί σου χέρι και να λυγίσεις τον αγκώνα σου προς τα πίσω, μέχρι να περάσει την πλάτη σου. Έπειτα, κατεβάζεις το χέρι και σηκώνεις το άλλο.

Για αυτή την άσκηση θα πρέπει να κάνεις 10 επαναλήψεις για το κάθε χέρι.

3η Άσκηση

viraltopnews.gr

Τώρα ξεκίνα κρατώντας ένα βαράκι στο αριστερό σου χέρι και έχοντας τα πόδια σου ανοιχτά όσο και το πλάτος των γοφών σου. Στην συνέχεια, κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με το δεξί σου πόδι και ένα πίσω με το αριστερό πόδι.

Έπειτα, λύγισε ταυτόχρονα τα γόνατα σου μέχρι το πίσω πόδι να ακουμπήσει στο πάτωμα και σήκωσε τον αλτήρα προς το ταβάνι, μέχρι το πίσω πόδι σχεδόν να τεντώσει.

Και εδώ θέλουμε 10 επαναλήψεις για το κάθε πόδι. Επίσης, καλό θα ήταν σε όλες τις ασκήσεις να κάνεις τουλάχιστον 3 σετ.

4η Άσκηση

viraltopnews.gr

Για την τελευταία μας άσκηση θα πρέπει να δουλέψεις λίγο την ισορροπία σου. Ξεκίνα λοιπόν κρατώντας ένα βαράκι στο αριστερό σου χέρι, έχοντας τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά.

Σήκωσε το δεξί σου πόδι λυγίζοντας το γόνατο σε γωνία 90 μοιρών και σήκωσε το αριστερό σου χέρι, έτσι ώστε ο αγκώνα σου να είναι λυγισμένος στο ύψος των ώμων. Στη συνέχεια, σήκωσε το βαράκι προς το ταβάνι, ενώ ταυτόχρονα θα σφίγγεις το δεξί σου χέρι σε γροθιά.

Το βασικό είναι να μην κατεβάσεις το πόδι σου για 10 συνεχόμενες επαναλήψεις, μέχρι να αλλάξεις πόδι και χέρι.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr