ΓΥΝΑΙΚΑ: Εσύ ξέρεις κάθε πότε ΠΡΕΠΕΙ να πλένεις το σουτιέν σου;

img

Γνωρίζατε ότι δε χρειάζεται να πλένετε το σουτιέν σας μετά από ΚΑΘΕ χρήση; Το συχνό πλύσιμο προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό γιατί «καταστρέφει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να μην παρέχει σωστή υποστήριξη» μας λέει η Lexie Sachs.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και η Carolyn Forte, διευθύντρια του GHI Cleaning Lab: «Μόλις το σουτιέν χάσει τη φόρμα του, είναι πρακτικά άχρηστο.»

Εκτός αν ιδρώνετε πάρα πολύ, φορέστε το σουτιέν σας 3-4 φορές πριν το πλύνετε.
Αν το φορέσετε για λίγες ώρες χωρίς να ιδρώσετε καν, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Όσο περισσότερο ιδρώνουμε όμως τόσο περισσότερο αναπτύσσονται μικρόβια στην περιοχή οπότε καλό είναι να το πλύνουμε αμέσως. Συνεπώς, το δαντελωτό σουτιέν σας που βάζετε μια στο τόσο μπορεί να μείνει στην ντουλάπα σας για αρκετό καιρό, σε αντίθεση με το αθλητικό σουτιέν που πρέπει να πλένετε μετά από ΚΑΘΕ προπόνηση.

Επίσης, καλό είναι να έχουμε αρκετά σουτιέν για να τα εναλλάσουμε καθημερινά ώστε να μη χαλάσει η ελαστικότητά τους, δε θα πάθουμε όμως τίποτα ούτε εμείς ούτε το σουτιέν μας αν φορέσουμε το ίδιο δύο μέρες συνεχόμενα. Ειδικά αν το βγάζουμε τη νύχτα (είναι must) του δίνουμε αρκετό χρόνο ώστε να ξαναβρεί τη φόρμα του.

viraltopnews.gr

Πάντα να ελέγχετε τις οδηγίες πλυσίματος!
Αν το βάλετε στο πλυντήριο, φροντίστε τουλάχιστον να το ρυθμίσετε στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ρούχα, προκειμένου να μη χάσει τη φόρμα του. Επίσης, πριν το απλώσετε, σιγουρευτείτε ότι τα μαξιλαράκια είναι στη θέση τους.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr