ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ: Μόλις δείτε ΠΟΣΟ εύκολο & γρήγορο είναι να Καλλιεργήσετε τα δικά σας Βατόμουρα θα Τρέξετε να το Δοκιμάσετε!

img

Τα βατόμουρα είναι εξαιρετικά υγιεινά και νόστιμα φρούτα, που μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή να προστεθούν στα κέικ ή στο χυμό σας.

  • Προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων:
  • Αποτρέπουν την χοληστερόλη από το αίμα.
  • Προστατεύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και προλαμβάνουν την απώλεια μνήμης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά χαμηλά σε θερμίδες. Ένα φλιτζάνι παρέχει 3,6 γραμμάρια φυτικές ίνες, 24% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνη C και 36% βιταμίνη Κ.
  • Μειώνουν την πίεση του αίματος. Μία μελέτη έχει δείξει ότι η ημερήσια πρόσληψη 50 γραμμαρίων από αυτά τα φρούτα για 8 εβδομάδες οδήγησε σε πτώση 4-6% στην αρτηριακή πίεση.
  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν τα σημάδια γήρανσης, την βλάβη στο DNA και τον καρκίνο. Μία μελέτη έχει δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού βατόμουρο μείωσε την επίδραση της βλάβης του DNA κατά 20%.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε τα ευεργετικά αυτά φρούτα στο σπίτι, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

Βρείτε το κατάλληλο μέρος

Τα βατόμουρα χρειάζονται ένα υψηλής ποιότητας έδαφος και πολλή ηλιοφάνεια. Το φως του ήλιου θα παράσχει τις απαραίτητες συνθήκες για τη φωτοσύνθεση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη τους και το χώμα θα υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία.

Αρκετός χώρος

Τα βατόμουρα απαιτούν 2 μέτρα χώρου για να επεκταθούν φυσικά και περίπου 1 μέτρο απόσταση του ενός θάμνου από τον άλλον.

Η διαδικασία της φύτευσης

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η καλύτερη εποχή για να φυτευτεί το βατόμουρο, είναι το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Βάζουμε τις ρίζες με τα χέρια στο έδαφος και προσθέτουμε χώμα γύρω τους. Στη συνέχεια, ρίχνουμε νερό στις ρίζες για να ενυδατωθούν. Το ιδανικό έδαφος πρέπει να είναι όξινο, με 5,0 pH.

Το προστατευτικό στρώμα

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε πριονίδι, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φλοιό πεύκου ή φλοιό σάπιων φύλλων. Εφαρμόστε 2-4 στρώσεις για να διατηρηθεί η υγρασία του εδάφους και για την πρόληψη της ανάπτυξης ζιζανίων.

Κλάδεμα

Όταν ο θάμνος αρχίζει να αναπτύσσεται, πρέπει να αρχίσετε το κλάδεμα σε τακτική βάση. Έτσι, θα υποστηρίξετε την υγιή ανάπτυξη του φυτού.

Λίπανση του εδάφους

Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε οργανικά λιπάσματα με σκοπό την πρόληψη ζημιών στους θάμνους. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μη τοξικά.

Επίσης, οι θάμνοι σας θα ζήσουν και θα αναπαράγονται για τουλάχιστον 4-5 χρόνια και θα ενισχύσετε την απόδοση τους.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν, αν θέλετε να έχετε τον δικό σας θάμνο βατόμουρου στο σπίτι σας και να απολαύσετε τη γεύση και όλα τα οφέλη για την υγεία από αυτά τα καταπληκτικά φρούτα!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr