ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Ξεχάστε τα Χημικά Απορρυπαντικά Πλυντηρίων: Κάντε τα Ρούχα σας σαν Καινούργια με ΑΥΤΗ τη Σπιτική Συνταγή 2 Συστατικών!

img

Οι ερεθισμοί του δέρματος και τα εξανθήματα είναι μια δυσάρεστη αλλά συχνή παρενέργεια όταν χρησιμοποιούμε κάποιο καινούριο απορρυπαντικό για τα ρούχα. Ωστόσο, μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανακάλυψε ότι πολλά από τα απορρυπαντικά με υψηλές πωλήσεις είναι γεμάτα τοξικά συστατικά.

Η Anne Steinemann, μία από τις καθηγήτριες που εργάστηκαν στην έρευνα, είπε ότι έπαθε πλάκα από την ποσότητα τοξικότητας που ανακαλύφθηκε στα απορρυπαντικά ρούχων.

“Έπαθα πλάκα και από την ποσότητα αλλά και από την πιθανή τοξικότητα των χημικών που βρέθηκαν”, είπε η Steinemann.

“Από τα έξι προϊόντα βγήκαν περίπου 100 πτητικά προϊόντα και κανένα δεν αναφέρεται στην συσκευασία τους. Συν ότι πέντε στα έξι προϊόντα εκπέμπουν έναν ή περισσότερους επικίνδυνους, καρκινογόνους ρυπαντές αέρα, για τους οποίους, σύμφωνα με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας, δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης.”

Αυτά τα ανησυχητικά ευρήματα οδήγησαν πολλούς ανθρώπους στην αναζήτηση μιας πιο φυσικής λύσης για καθαρότερα ρούχα. Από τις πολλές λύσεις που προέκυψαν, η νούμερο ένα φυσική λύση φαίνεται να είναι το λευκό ξίδι. Αυτό το φυσικό προϊόν έχει πολλά καθαριστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα απορρυπαντικά του εμπορίου και δεν ενέχει καθόλου κίνδυνο τοξικότητας.

Τα πλεονεκτήματα του λευκού ξιδιού στο πλύσιμο των ρούχων

viraltopnews.gr

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φτιάξετε το μίγμα με το λευκό ξίδι και σε ποια θερμοκρασία να πλένετε τα ρούχα σας!

1. H οξύτητα του λευκού ξιδιού το κάνει ιδανικό για τους λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικά, ακόμα και σε κρύα πλύση. Προσθέστε το λευκό ξίδι κατευθείαν πάνω στον λεκέ πριν το πλύσιμο.

2. Το λευκό ξίδι έχει το ίδιο μαλακτικό αποτέλεσμα με κάθε μη φυσικό μαλακτικό. Τα ρούχα σας βγαίνουν από το πλυντήριο μαλακά και ταυτόχρονα δεν επιβαρύνετε το περιβάλλον ή τον εαυτό σας. Προσθέστε μισό φλιτζάνι ξίδι για μια κανονική πλύση.

3. Μια ιαπωνική μελέτη απέδειξε ότι το μίγμα λευκού ξιδιού με αλάτι δεν κάνει μόνο για το αγγλικό fish and chips, αλλά έχει και ισχυρές αντιβακτηριακές ικανότητες. Μπορεί να σκοτώσει τα υπολείμματα βακτηρίων που έχουν μείνει στα ρούχα σας σε μια πλύση. Χρησιμοποιήστε μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι και δύο κουταλάκια αλάτι.

4. Οι ερεθισμοί του δέρματος που προκαλούνται από απορρυπαντικά συχνά συμβαίνουν λόγω υπολείμματος του απορρυπαντικού στα ρούχα. Το λευκό ξίδι δεν αφήνει καθόλου υπολείμματα. Για όσους συνεχίζουν να χρησιμοποιούν απορρυπαντικό, απλά προσθέστε μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι για να απομακρύνετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού από τα καθαρά ρούχα σας.

5. Ένα από τους κυριότερους λόγους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν απορρυπαντικά είναι επειδή φοβούνται ότι οι φυσικές εναλλακτικές δεν θα καταπολεμήσουν τις οσμές. Το λευκό ξίδι καταπολεμά τις δυσάρεστες οσμές, ακόμα και από τις κάλτσες που έχουν μείνει στον σάκο του γυμναστηρίου σας για καιρό!

6. Για λεκέδες που μπορεί να καταστρέψουν τα ρούχα σας, όπως λεκέδες από κόκκινο κρασί, καφέ, γράσο, κ.α., απλά ανακατέψτε μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι με καυτό νερό. Αφήστε το ρούχο μέσα στο μίγμα όλο το βράδυ και μετά πλύντε το κανονικά.

viraltopnews.gr

7. Οι τρίχες από τα κατοικίδια συχνά αφαιρούνται δύσκολα από τα ρούχα. Τα υπολείμματα των κοινών απορρυπαντικών είναι ο λόγος που μένουν κολλημένες. Το λευκό ξίδι (μισό φλιτζάνι για μια κανονική πλύση) θα σας γλιτώσει και από αυτό το πρόβλημα.

8. Αν αλλάξετε το απορρυπαντικό σας με λευκό ξίδι, θα γλιτώσετε και από ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα: τον στατικό ηλεκτρισμό.

9. Για ευαίσθητα και ρούχα που πλένονται μόνο στο χέρι, προσθέστε έξι κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι σε κρύο νερό και αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν στο μίγμα για μία ώρα. Μετά απλά με ένα τρίψιμο θα έχετε καθαρά ρούχα.

10. Το συνεχές πλύσιμο στο πλυντήριο προκαλεί συσσώρευση αλάτων. Πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα με ακόμα πιο ισχυρά χημικά, τα οποία καταλήγουν στα ρούχα μας. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να καθαρίσετε το πλυντήριο σας από τα άλατα, απλά χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Η οξύτητα του μπορεί να καθαρίσει τα άλατα χωρίς επιπλέον τοξίνες.

Το πλύσιμο των ρούχων σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο συναρπαστικό. Οι περισσότεροι θέλουν να ξεμπερδεύουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ωστόσο, οι κατασκευαστές βασίζονται σε αυτή την έλλειψη προσοχής για να προωθήσουν τα φτηνά αλλά γεμάτα τοξίνες προϊόντα τους.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βάλετε πλυντήριο δοκιμάστε το λευκό ξίδι, μπορεί να είναι η πιο υγιεινή απόφαση που έχετε πάρει ποτέ!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr