ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ: Δεκατέσσερις τρομακτικές ιστορίες που διαβάσαμε στην Βικιπαίδεια και μας έκαναν να παγώσουμε!

img

1. Το Κοραλένιο Κάστρο

viraltopnews.gr

Αυτό το παράξενο μεγαλιθικό κατασκεύασμα είναι το έργο ενός άντρα από την Φλόριντα, τον Edward Leedskalnin, ο οποίος το έχτισε μόνος του το 1930. Ισχυρίζεται πως χρησιμοποίησε μία τεχνική που του επέτρεψε να μετακινεί τις τεράστιες πέτρες με αιώρηση. Λίγοι που τον είδαν να δουλεύει, υποστήριξαν τα λεγόμενά του.

2. Cicada 3301

viraltopnews.gr

Η Cicada 3301 είναι μία πολύ παράξενη και αινιγματική οργάνωση που κάνει αναρτήσεις με παζλ στο διαδίκτυο από το 2012. Λέγεται ότι είναι τα πιο παράξενα και μυστηριώδη παζλ της διαδικτυακής εποχής και πολλοί νομίζουν πως πρόκειται για δουλειά της NSA ή της CIA που προσπαθούν να βάλουν τον κόσμο να τεστάρει τα συστήματά τους.

3. Ο κατακλυσμός του Nibiru

viraltopnews.gr

Πολλές θεωρίες συνωμοσίας θέλουν το ηλιακό μας σύστημα να έχει και έναν 10ο πλανήτη, τον Nibiru, ο οποίος πρόκειται να συγκρουστεί με την γη και να μας καταστρέψει.

4. Utsuro-bune

viraltopnews.gr

Utsuro-bune στα Ιαπωνικά σημαίνει “κούφιο πλοίο” και περιγράφει ένα παράξενο σκάφος από ορείχαλκο και κρύσταλλο που βγήκε στην στεριά σε μία ανατολική ακτή της Ιαπωνίας το 1803. Οι ψαράδες βρήκαν μία ελκυστική, παράξενη γυναίκα μέσα στο πλοίο, αλλά δεν μιλούσε κάποια γλώσσα που είχαν ακούσει ξανά. Πολλοί πιστεύουν πως ήταν μία συνάντηση με ένα εξωγήινο είδος.

5. Ο άνθρωπος Σαύρα του βάλτου Scape Ore

viraltopnews.gr

Λέγεται πως αυτό το πλάσμα ζει στην Νότια Καρολίνα, σε βάλτους και υπονόμους. Έχει ύψος 2 μέτρα και έχει τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι. Φέρεται πως έχει επιτεθεί σε αυτοκίνητα και έχει προκαλέσει αρκετές φθορές πάνω τους.

6. Το περιστατικό του Vela

viraltopnews.gr

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1979, ένας Αμερικανικός δορυφόρος τύπου Vela εντόπισε μία παράξενη λάμψη κοντά στα απομακρυσμένα νησιά Prince Edward Islands της Ανταρκτικής. Κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό το φως, αν και είναι ένα συχνό φαινόμενο σε πυρηνικές δοκιμές. Αλλά ποιος να δοκίμαζε εκεί μία πυρηνική βόμβα και γιατί;

7. Τρυπανισμός

viraltopnews.gr

Αυτή η πρακτική ήταν αρκετή συνηθισμένη στα αρχαία χρόνια και περιελάμβανε το τρύπημα του κρανίου του ασθενή. Τοιχογραφίες σε σπηλιές από την Νεολιθική περίοδο δείχνουν πως οι άνθρωποι πίστευαν ότι γιατρεύει επιληψία, ημικρανίες και ψυχολογικές ασθένειες “βγάζοντας το κακό πνεύμα” από μέσα τους. Παραδόξως, αρκετοί επιβίωσαν της διαδικασίας και έζησαν κανονικά τις ζωές τους.

8. Το τσουνάμι του 1958 στο Lituya Bay

viraltopnews.gr

Στις 9 Ιουλίου 1958, το Lituya Bay της Αλάσκας χτυπήθηκε από έναν δυνατό σεισμό, ο οποίος έστειλε 30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από πέτρες και νερό δημιουργώντας το μεγαλύτερο τσουνάμι στην καταγραμμένη ιστορία: ένας ουρανοξύστης νερού πάνω από 30 μέτρα κάλυψε την περιοχή.

9. Ο δαιμονικός πυρήνας

viraltopnews.gr

Αυτός ο σφαιρικός πυρήνας από πλουτώνιο κρατούνταν σε ένα εργαστήριο το 1945 στο Νέο Μεξικό και ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο δύο επιστημόνων. Ο πυρήνας ήταν φτιαγμένος από δύο ημισφαίρια που έπρεπε να είναι χωρισμένα, αφού αν ενωνόντουσαν θα δημιουργούσαν μία κρίσιμη μάζα.

Σε μία ένδειξη γενναιότητας, ο φυσικός Louis Slotin αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα κατσαβίδι για να τους κουνήσει. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η προσπάθειά του δεν είχε καλά αποτελέσματα.

10. Το μνημείο Yonaguni

viraltopnews.gr

Το μνημείο Yonaguni είναι μία σειρά από ερείπια πυραμίδων κοντά στην ακτής της Ιαπωνίας, τα οποία πιστεύουν πως είναι ότι απέμεινε από έναν αρχαίο πολιτισμό. Το μνημείο είναι φτιαγμένο από κάθετα τοιχώματα, στήλες, πλατφόρμες και γλυπτά ανθρώπινων προσώπων. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας όμως αρνείται να πιστέψει πως είναι κάποια πόλη σαν την Ατλαντίδα και αρνούνται να την προστατέψουν.

11. Η έκρηξη του Krakatoa το 1883.

viraltopnews.gr

Αυτή η τεράστια έκρηξη στην Ινδονησία ήταν μία από τις πιο καταστροφικές εκρήξεις ηφαιστείων στην ιστορία, σκοτώνοντας 36,000 ανθρώπους. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αντιληπτή μέχρι την Αυστραλία. Το νησί Krakatoa καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

12. Τα Ραδιο-κορίτσια

viraltopnews.gr

Το 1917, τα αποτελέσματα της ραδιενέργειας ήταν ακόμα άγνωστα και το ράδιο χρησιμοποιούνταν πολύ σαν μπογιά που λάμπει στο σκοτάδι.  Τα κορίτσια αυτά δούλευαν σε ένα εργοστάσιο Ραδίου στις ΗΠΑ κατασκευής ρολογιών και έβαφαν τα καντράν των ρολογιών.

Τους είχαν πει πως δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος με αυτό το χρώμα και έτσι αυτές έγλυφαν το πινέλο γιατί τους βοηθούσε στο βάψιμο. Με τον καιρό έπαθαν θανατηφόρα δηλητηρίαση, αναιμία και νέκρωση στο σαγόνι.

13. Η κρύπτη του πολιστισμού

viraltopnews.gr

Αυτή η υπόγεια, αεροστεγής κρύπτη 15 κυβικών μέτρων χτίστηκε ανάμεσα στο 1937 και το 1940 στο πανεπιστήμιο του Brookhaven της Georgia και είναι γεμάτη με κειμήλια που ο κατασκευαστής της κρύπτης, Thornwell Jacobs, πίστευε πως θα έδειχναν την ιστορία του πολιτισμού μας σε μελλοντικούς κατοίκους του πλανήτη. Περιέχει πολλά διαφορετικά αντικείμενα, ανάμεσά τους δείγματα σπόρων, μία τοστιέρα, μπύρες και μία ταμειακή μηχανή.

14. Η καταστροφή της πόλης του Τέξας

viraltopnews.gr

Αυτή η τραγική καταστροφή είναι η μεγαλύτερη μη-πυρηνική έκρηξη στην ανθρώπινη ιστορία και είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα βιομηχανικά ατυχήματα που έχουν συμβεί ποτέ. Στις 16 Απριλίου 1947, ένας στρατιωτικό μεταφορικό που λεγόταν SS Grandcamp κουβαλούσε 2,300 τόνους εξαιρετικά πτητικού νιτρικού αμμωνίου. Η έκρηξη ισοπέδωσε 1,000 κτίρια, σκότωσε 531 ανθρώπους και εκτόξευσε 6,350 τόνους μετάλλων χιλιάδες μέτρα στον αέρα.