ΓΥΝΑΙΚΑ: 4 Παραλλαγές κλασσικών χτενισμάτων για να βγείτε από την βαρετή ρουτίνα

img

Οι χαμηλές αλογοουρές και οι απλές πλεξούδες είναι κλασικές για κάποιο λόγο. Δεν απαιτούν δεξιότητες κομμώτριας, είναι ευέλικτες και κυρίως μας γλιτώνουν από πολύτιμο χρόνο ειδικά τα πρωινά.

Από την άλλη μεριά φαίνονται τελείως απλά όταν τα συγκρίνουμε με χτενίσματα πασαρέλας που μας έχουν κατακλύσει αυτό το καιρό. Ποια είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στην απλότητα και τα τρελά περίπλοκα χτενίσματα;

Μα φυσικά τα παρακάτω χτενίσματα που σας παρουσιάζουμε σήμερα!

Με τη βοήθεια της στυλίστριας μαλλιών Natasha Leibel, δώσαμε σε 4 κλασικά χτενίσματα — την αλογοουρά, τον κότσο, τα μισά ανεβασμένα και την πλεξούδα- μεγάλη αναβάθμιση.

Χάρη στα εύκολα βήματα της Leibel αυτά τα χτενίσματα είναι το τέλειο αντίδοτο στη στυλιστική βαρεμάρα. Διαβάστε όλα τα βήματα για να ανανεώσετε την κοτσίδα σας με μερικά γυρίσματα.

Η ενισχυμένη αλογοουρά
Η αλογοουρά είναι από τα χτενίσματα που μαθαίνουμε σα παιδιά, και είναι η καλύτερη λύση όταν είστε πολύ κουρασμένη για οτιδήποτε άλλο. Η παρακάτω παραλλαγή συνδυάζει τα μπροστινά μαλλιά πιασμένα στο πλάι και όγκο στο πίσω μέρος.

viraltopnews.gr

Χρειάζομαστε πολύ όγκο για αυτό το στυλ, γι” αυτό εφαρμόστε μια μους για ενίσχυση όγκου. Αφήστε να στεγνώσουν, και κάντε με την άκρη μιας χτένας ένα μεγάλο χώρισμα στο πλάι. Πιάστε σε μια μικρή αλογοουρά τα κάτω μαλλιά στο πλάι του λαιμού σας, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα ελεύθερα. Επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη μεριά του λαιμού με τα μαλλιά που κάνατε στο πλάι. Μπορείτε να κάνετε δύο μικρές αλογοουρές ή να τις ενώσετε μαζί με ένα λαστιχάκι. Τα μαλλιά πιασμένα στο πλάι πρέπει να είναι αρκετά σφιχτά για μεγαλύτερη αντίθεση.

Εφαρμόστε λίγο τζελ στα σημεία στη πλαϊνή χωρίστρα και τις δύο μικρές αλογουρές.
viraltopnews.gr
Στη συνέχεια, σηκώστε τα ελεύθερα μαλλιά του πάνω μέρους του κεφαλιού (η κορώνα) και ψεκάστε με σπρέι για όγκο. Μπορείτε να τα ξύσετε για επιπλέον όγκο. Τέλος, πιάστε όλα τα μαλλιά μαζί σε μια χαμηλή αλογοουρά.

Ο Ολλανδικός κότσος
Το παρακάτω χτένισμα συνδυάζει μια φοβερή πλεξούδα που ανεβαίνει από τον λαιμό προς την κορυφή και γυρίζει σε ένα κότσο. Αυτό το στυλ απαιτεί λίγη εξάσκηση, αλλά μόλις το πετύχετε αξίζει!
viraltopnews.gr

Ξεκινήστε χωρίζοντας τα μαλλιά σε δύο τμήματα σα να κάνατε μισή αλογοουρά, μισά στη βάση του λαιμού και μισά στη κορώνα. Κάντε στην άκρη τα πάνω με ένα κλάμερ ώστε να δουλέψετε με τα κάτω μισά και κατεβάστε το κεφάλι προς τα κάτω για καλύτερο πιάσιμο.

viraltopnews.gr

Και τώρα ξεκινάει η πλεξούδα. Έχετε ακούσει για την Ολλανδική πλεξούδα; Είναι η ξαδέρφη της Γαλλικής – απλά βάζετε κάθε τμήμα μαλλιών από κάτω αντί για πάνω καθώς προχωράτε. Έτσι η πλεξούδα βγαίνει προς τα έξω, δίνοντας μια τρισδιάστατη μορφή. Μόλις φτάσετε στα μισά, στερεώστε την πλεξούδα με ένα λαστιχάκι.
viraltopnews.gr

Έπειτα, ελευθερώστε τα πάνω μισά μαλλιά που στερεώσατε με κλάμερ και τυλίξτε τα μαζί με την πλεξούδα – γυρίστε τα δύο μέρη μαλλιών μέχρι τις άκρες μαζί. Στερεώστε την άκρη με ένα άλλο λαστιχάκι και τελειώστε τυλίγοντας τα σε ένα κότσο στην κορώνα σας. Στερεώστε με τσιμπιδάκια όπου χρειάζεται για να μείνει σταθερό. Για τελείωμα, ψεκάστε λακ μαλλιών για κράτημα.

Το νέο Γαλλικό γύρισμα
Ξεκινώντας, μαζέψτε τα πάνω μισά μαλλιά πίσω και βουρτσίστε τα. Στη συνέχεια, μαζέψτε αυτό το πάνω μέρος στα αριστερά και στερεώστε τα με δύο μεγάλα τσιμπιδάκια χιαστί.

viraltopnews.gr

Για να δημιουργήσετε το γύρισμα, πιάστε τις άκρες του πάνω μέρους των μαλλιών και σιγά σιγά τυλίξτε τα γύρω από τον δείκτη και τα μεσαία δάχτυλα του δεξιού σας χεριού προς το κέντρο του κεφαλιού σας.

viraltopnews.gr

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα του δεξιού χεριού μαζί με το ελεύθερο αριστερό χέρι για να πιάσετε και να κάνετε το γύρισμα.

Μόλις κάνετε όλο το γύρισμα στερεώστε το με τσιμπιδάκια πάνω στα χιαστί τσιμπιδάκια που κάνατε προηγουμένως. Απαιτεί λίγο εξάσκηση και υπομονή.
viraltopnews.gr
Τελειώστε την εμφάνιση τραβώντας ελαφρά το γύρισμα (χωρίς να το ξετυλίξετε) για να φαίνεται με περισσότερο όγκο.

Το υβριδικό ψαροκόκκαλο
Σε αυτό το χτένισμα παντρέψαμε την απλή πλεξούδα με μια πλεξούδα ψαροκόκκαλο.

Για να το πετύχετε, ξεκινήστε μαζεύοντας όλα τα μαλλιά προς τα πίσω προς την κορώνα για να μην έχετε χωρίστρα. Βάλτε λίγη μους για να μείνουν προς τα πίσω και για επιπλέον όγκο και κράτημα.

viraltopnews.gr

Στη συνέχεια, πάρτε ένα τμήμα δύο εκατοστών από την κορώνα, και ένα από κάθε πλαϊνό και ξεκινήστε να κάνετε την κλασική πλεξούδα, αλλά κρατήστε την χαλαρή. Μετά το δεύτερο ή το τρίτο γύρισμα, χωρίστε τα εναπομείναντα μαλλιά σε δύο μισά για να ξεκινήσετε το ψαροκόκκαλο. Το πάνω μέρος της πλεξούδας θα αρχίσει να γίνεται χαλαρό σε αυτό το σημείο.

viraltopnews.gr

Πάρτε ένα μικρό τμήμα μαλλιών από το εξωτερικό μέρος το δεξί μισού και περάστε το χιαστί προς το εσωτερικό του αριστερού μισού. Στη συνέχεια κάντε το αντίστοιχο για το αριστερό μισό . Επαναλάβετε τη χιαστί κίνηση μέχρι να φτάσετε τις άκρες και στερεώστε με ένα λαστιχάκι.

Μπορείτε να τυλίξετε μια τούφα γύρω από το λαστιχάκι.
Λοιπόν διαλέξτε — ποιο χτένισμα θα κάνετε αύριο;
viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr