ΓΥΝΑΙΚΑ: 6 πράγματα για την αγάπη που μαθαίνουμε μόνο αν μας απατήσουν

img

Η αγάπη δεν κρατά για πάντα

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως μια αγάπη στην οποία επενδύσαμε τόσα πολλά, τελικά δεν ήταν μόνιμη. Ειδικά αν μας απατήσουν, ο όρος «για πάντα» χάνει εντελώς το νόημά του και καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται όλες οι σχέσεις να είναι Η ΣΧΕΣΗ.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να αναζητούμε την αγάπη, απλά να θυμόμαστε πως και λίγος σκεπτικισμός ποτέ δεν έβλαψε.

Η ζήλια είναι το πιο επικίνδυνο συναίσθημα στη γη

Είναι εύκολο να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κάποιον άλλο και να αναρωτιόμαστε τι κάναμε ΕΜΕΙΣ λάθος στη σχέση μας. Προσοχή όμως γιατί αυτή η στάση θα μας απομυζήσει εντελώς από κάθε όρεξη για ζωή.

Το ότι ο/η σύντροφός μας δεν μπόρεσε να μείνει πιστός/η, δεν έχει να κάνει με εμάς. Στην τελική, ένα άτομο που μας πρόδωσε έτσι δεν αξίζει τον θυμό μας. Μόνο τον οίκτο μας.

Οι άνθρωποι είναι ικανοί για πολύ άσχημα πράγματα

Κι όμως, οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν τα χειρότερα ακόμη και σε αυτούς που υποτίθεται πως αγαπάνε.

Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μία σχέση

Μόλις χαθεί η εμπιστοσύνη κάθε σχέση είναι καταδικασμένη και προφανώς το να μας απατήσουν την γκρεμίζει συθέμελα. Αυτό βέβαια σημαίνει πως αν η εμπιστοσύνη σε μία σχέση τεσταριστεί, τότε διαρκεί για πάντα.

Η αγάπη δεν είναι αρκετή από μόνη της

Ασχέτως με το τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα από τις ταινίες, η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή από μόνη της. Χρειάζεται δουλειά και από τις 2 πλευρές, δέσμευση και προσπάθεια.

Θα υπάρξουν τσακωμοί και θα ανταλλάξουμε βαριές κουβέντες και εκεί είναι που θα χρειαστεί να βάλουμε τα δυνατά μας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να στεριώσουμε καλύτερα τα θεμέλια της σχέσης μας.

Μαθαίνεις την πραγματική δύναμή σου

Μπορεί να λυγίσαμε, να κλάψαμε και να νιώσαμε πως πεθάναμε, αλλά επιζήσαμε. Στην τελική, είμαστε αποτέλεσμα των δοκιμασιών και των εμπειριών της ζωής μας και αυτό σημαίνει πως είμαστε σε θέση να κερδίσουμε τον πόλεμο ακόμη κι αν χάσουμε μια μάχη.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr