ΓΥΝΑΙΚΑ: 11 Λάθη που Κάνουμε με τα Μαλλιά μας και ούτε καν τα φανταζόμαστε.

img

Τα μαλλιά είναι δύσκολη υπόθεση. Μπορεί να είναι πανέμορφα τη μία στιγμή  και την άλλη ένα χάος. Και εκεί που νομίζεις πως ένα ντους θα βοηθήσει, τελικά τα κάνει χειρότερα. Τα καθαρά μαλλιά είναι πολλά περισσότερα από το να μπαίνεις στο ντους και να τα τρίβεις με σαμπουάν.

Με κάποιες βασικές γνώσεις και αυτή τη λίστα με πιθανά λάθη που κάνουμε, θα έχετε απίστευτα μαλακά και όμορφα μαλλιά χωρίς κόπο!

1. Λάθος: Το να περιμένετε όσο μπορείτε ανάμεσα από δύο πλυσίματα.

Λύση: Πλύντε τα μαλλιά σας όταν το χρειάζεστε. Κάθε μέρα το καλοκαίρι, μία φορά τη βδομάδα το χειμώνα. Όποτε πιστεύετε ότι χρειάζεται…

viraltopnews.gr

2. Λάθος: Το να χρησιμοποιείτε σαμπουάν σε κάθε πλύσιμο

Λύση: Εάν πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, καλό θα είναι να αποφεύγετε το σαμπουάν μια στο τόσο. Θα βοηθήσει να μην ξεραθεί το δέρμα σας.

viraltopnews.gr

3. Λάθος: Το να τρίβετε το κρανίο σας 

Λύση: Αν έχετε συνηθίσει να κάνετε κάτι τέτοιο, πρέπει να σταματήσετε. Με μαλακές κινήσεις κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με τα δάχτυλα. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν πιο υγιή και δυνατά

viraltopnews.gr

4. Λάθος: Ζεστό ντους

Λύση: Το ζεστό νερό είναι φανταστικό, αλλά όχι και τόσο καλό για τα μαλλιά σας. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό. Η ζέστη βοηθάει στο να ξεραθεί το δέρμα και τα μαλλιά γρηγορότερα.

viraltopnews.gr

5. Λάθος: Το να χρησιμοποιείτε πολλά σαμπουάν

Λύση: Σας αρέσει να πειραματίζεστε με διάφορα προϊόντα; Καλύτερα να μείνετε σταθεροί σε ένα. Είναι πιο καλό για τα μαλλιά σας.

viraltopnews.gr

6. Λάθος: Το να ρίχνετε πολύ σαμπουάν

Λύση: Όσο περισσότερο βάζετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το βγάλετε μετά. Οπότε βάλτε όσο χρειάζεστε και στην τελική μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγο ακόμα.

viraltopnews.gr

7. Λάθος: Το να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα 

Λύση: Πρέπει να προσέχετε να μην τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα, γιατί έτσι προκαλείται αρκετή φθορά στα μαλλιά σας. Θέλει απαλές κινήσεις.

viraltopnews.gr

8. Λάθος: Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας

Λύση: Εάν τα πλύνετε προσεκτικά, δεν θα δημιουργηθούν κόμποι. Έτσι δεν θα χρειάζεται να τα βουρτσίζετε υγρά, κάτι που προκαλεί πολύ φθορά στα μαλλιά σας.

viraltopnews.gr

9. Λάθος: Πάντα να τα πλένετε με τον ίδιο τρόπο 

Λύση: Πάντα πλένετε τα μαλλιά σας από πάνω προς τα κάτω; Προσπαθήστε να τα πλύνετε και από το λαιμό προς τα πάνω καμιά φορά.

viraltopnews.gr

10. Λάθος: Το να μην έχετε βρέξει καλά τα μαλλιά σας

Λύση: Σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν βραχεί καλά πριν βάλετε σαμπουάν.

viraltopnews.gr

11. Λάθος: Το να βάζετε σαμπουάν σε όλο το κεφάλι 

Λύση: Βάλτε σαμπουάν στις ρίζες και μαλακτικό στις άκρες. Έτσι θα παραμείνουν τα μαλλιά σας πιο ισορροπημένα!viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr