TIPS: Λέει ότι οι περισσότεροι κόβουν λάθος τη γαλοπούλα. Οταν είδα την τεχνική του όμως, συμφώνησα…

img

Πιθανότατα θα έχετε δει την κλασσική τεχνική κοψίματος που κάποιος ξεκινάει και κόβει από εδώ και από εκεί, δημιουργώντας τελικά ένα χάος. Αυτός είναι σίγουρα ο λάθος τρόπος να το κάνετε.

Αρχικά πρέπει να σιγουρέψετε ότι τα εργαλεία σας είναι σε καλή κατάσταση. Μετά πρέπει να ξεκινήσετε στο σωστό μέρος. Όχι στη τραπεζαρία. Πάντα να ξεκινάτε το κόψιμο στη κουζίνα. Υπάρχει λιγότερη πίεση και περισσότερος χώρος για να κινείστε άνετα. Τέλος, καλύτερα να ψήσετε τη γέμιση δίπλα στη γαλοπούλα, παρά μέσα της. Θα δείτε έτσι μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα.

Τώρα ήρθε η ώρα για το κόψιμο. Αφαιρέστε τα πόδια. Μετά είναι η σειρά για το στήθος. Αφαιρέστε το όλο μαζί. Κόψτε το σε ευπαρουσίαστα κομμάτια. Όχι μόνο θα φαίνεται πιο ωραίο, αλλά θα είναι και πιο εύκολο να σερβιριστεί κανείς.

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς πώς είναι ο σωστός τρόπος: