ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 16 Σπάνιες Φωτογραφίες της Φυλής των Ιθαγενών Ινδιάνων και η Μαύρη Αλήθεια πίσω από Αυτές.

img

Η ιστορία των ιθαγενών Αμερικανών δεν είναι εύκολο να αναδειχθεί. Η όμορφη και πλούσια κουλτούρα τους, που καταστράφηκε σταδιακά από τους λευκούς αποίκους, τείνει να ξεχαστεί καθώς οι παλιές, ασπρόμαυρες εικόνες μοιάζουν μακρινές κι εξωπραγματικές.

Έχουμε αντιληφθεί πόσο αντίκτυπο έχει το χρώμα σε ιστορικές φωτογραφίες και το ίδιο ισχύει και γι’αυτές τις φωτογραφίες των ιθαγενών Ινδιάνων. Οι εικόνες απεικονίζουν την ζωή τους στο τέλος του 1800 έως τις αρχές του 1900.

Η ενδυμασία, η κουλτούρα και τα αισθήματά τους, παρουσιάζονται πιο αληθινά χάρη σ” αυτούς που πρόσθεσαν χειρωνακτικά χρώμα σ” αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες.

Η πληθώρα αυτών των εικόνων ήρθαν στο φως από τον σκηνοθέτη Paul Ratner. Κατά την παραγωγή της ταινίας του «Moses on the Mesa» βρήκε έκπληκτος ότι πολλές από τις φωτογραφίες ήταν έγχρωμες.

Οι περισσότερες φωτογραφίες είχαν χρωματιστεί με το χέρι, με αποτέλεσμα ένα όμορφο υβρίδιο μεταξύ εικόνας και φωτογραφίας.

viraltopnews.gr

Πορτραίτο του φύλαρχου Ute Chief Ignacio της περιόδου 1870 – 1880.

viraltopnews.gr

Μια ματιά στην καθημερινή οικογενειακή ζωή. Οι Onesta, Nitana, και Yellow Mink, ανήκαν στη φυλή Siksika στην Alberta, του Canada.

viraltopnews.gr

Οι φωτογράφοι συχνά νοίκιαζαν Ινδιάνους για να ποζάρουν σε στιγμιότυπα της ζωής τους.

viraltopnews.gr

Οι στημένες φωτογραφήσεις δεν μείωναν το γεγονός οτι επρόκειτο για πραγματικούς ιθαγενείς, που υπέστησαν μια μαζική καταστροφή στη γη και την κουλτούρα τους.

viraltopnews.gr

Η Εικόνα πάρθηκε με γυάλινο φακό τύπου “slide.”

viraltopnews.gr

Η μοναδική απεικόνιση του παρελθόντος, δεν μας αφήνει αδιάφορους για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστησαν αυτοί οι ιθαγενείς.

viraltopnews.gr

«Είναι αδιανόητο ότι κάποιοι θέλησαν να τους εξολοθρεύσουν από την ήπειρο, ως συνειδητή πολιτική,” είπε ο Ratner. “Είναι βάρβαρο και απάνθρωπο.”

viraltopnews.gr

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, μόνο να δείξουμε τις φωτογραφίες για να τιμήσουμε την πλούσια, ζωηρή κουλτούρα των ιθαγενών.

viraltopnews.gr

Ο Si Wa Wata Wa, ένας γηραιός Zuni. (παρμένη το 1903)

viraltopnews.gr

Μπορείτε να πιστέψετε πως αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1898; Το όνομά του ήταν Bartelda και άνηκε στη φυλή των Απάτσι.

viraltopnews.gr

Και αυτή τραβήχτηκε το 1898 και είναι το πορτρέτο του αρχηγού της φυλής των Cheyenne. Ο χρωματισμός της φωτογραφίας μας βοηθάει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες των ρούχων και των κοσμημάτων του.

viraltopnews.gr

Αυτή η γυναίκα ονομάστηκε «Mrs. Bad Gun», αφού εκδικήθηκε το θάνατο του άντρα της.

viraltopnews.gr

Βέβαια, το να χρωματιστούν οι φωτογραφίες δεν ήταν κάτι εύκολο. Ο Ratner το βλέπει σαν ένα τρόπο για να συνδεθούμε με το παρελθόν.

viraltopnews.gr

 

viraltopnews.gr

Φέρνοντας την ιστορία και την κουλτούρα τους από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο, αυτές οι φωτογραφίες παρακαλάνε τους Ιθαγενείς Αμερικάνους να φανούν και να ακουστούν σήμερα.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr