ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 5+1 Πολύτιμες Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να ΜΗΝ Παχαίνετε καθώς Μεγαλώνετε. Η 4η είναι Χρυσός!

img

Παρά το τι μπορεί να πιστεύουμε, η ηλικία μας δεν είναι ο μόνος λόγος που παίρνουμε βάρος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά μια αλλαγή στον τρόπο ζωής είναι ο βασικός παράγοντας. Σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να νιώθετε υγιείς και δραστήριοι καθώς μεγαλώνετε.

1. Φράουλες, μήλα και κρεμμύδια

viraltopnews.gr

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η αυξημένη κατανάλωση τροφών πλούσια σε φλαβονοειδή, σχετίζεται με τη συντήρηση του βάρους και έχει θετική επίδραση στη διαδικασία απώλειας βάρους.

Τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος είναι:

  • Cranberries
  • Φράουλες
  • Κεράσια
  • Σταφύλια
  • Άγρια μούρα
  • Τσάι
  • Μήλα
  • Κρεμμύδια
  • Πράσα
  • Μπρόκολλο

Συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σας, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην συνολική υγεία σας.

2. Παραμείνετε σωματικά δραστήριοι

viraltopnews.gr

Μη ξεχνάτε ότι ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται όσο μεγαλώνουμε, και ως συνέπεια, συγκεντρώνουμε λίπος και αυξάνεται το βάρος. Για να αποφύγετε να αποκτήσετε υπερβολικό βάρος, παραμείνετε δραστήριοι. Ο καλύτερος τρόπος είναι ασκήσεις γυμναστικής χαμηλού κινδύνου σε τακτική βάση.

Επιπλέον, η γυμναστική θα βοηθήσει τους μυς και τις αρθρώσεις να παραμείνουν σε καλή κατάσταση και να καθυστερήσουν λίγο τη διαδικασία γήρανσης.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι μια 10λεπτη γυμναστική που εκτελείται 3 φορές την ημέρα, είναι το ίδιο αποτελεσματική, όσο 30λεπτη σωματική δραστηριότητα χωρίς διάλειμμα. Έτσι ακόμα και ανεβαίνοντας τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, το παρκάρισμα λίγο πιο μακριά από το γραφείο ή ένα 10λεπτο περπάτημα, έχουν ευεργετική επίδραση.

3. Παραμείνετε πνευματικά δραστήριοι

viraltopnews.gr

Τα προβλήματα μνήμης θεωρούνται ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Αλλά μπορείτε να κάνετε διάφορα για να τη βελτιώσετε. Ευχάριστες δραστηριότητες, όπως το διάβασμα, να λύνετε σταυρόλεξα ή παζλ με σουντόκου, ή το να παίζετε σκάκι (ακόμα και τα διαδικτυακά παιχνίδια) θα ενεργοποιήσουν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, ενισχύοντας τη μνήμη και την συγκέντρωση.

Τέτοιες συνήθειες αναζωογονούν και προπονούν τον εγκέφαλο, βοηθούν στην πρόληψη του άγχους και της κατάθλιψης, και συντηρούν τη ποιότητα της ζωής.

4. Πείτε «Όχι» σε δίαιτες

viraltopnews.gr

Δίαιτες χαμηλών θερμίδων μπορούν πραγματικά να μειώσουν το ρυθμό του μεταβολισμού σας για τα καλά. Όταν δεν λαμβάνετε αρκετές θερμίδες, το σώμα σας προσπαθεί να διατηρήσει όλη την ενέργεια του και ως αποτέλεσμα εξοικονομεί θερμίδες. Αν στρέφεστε συχνά σε αυτές τις εξαντλητικές δίαιτες, τότε ο μεταβολικός ρυθμός σας δε θα επανέλθει ποτέ στο φυσιολογικό.

Επίσης, σημειώστε ότι μια δίαιτα 1.200 θερμίδων (και λιγότερο) θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά το βάρος που χάνετε θα είναι μυϊκός ιστός, και όχι λίπος. Και δεδομένου ότι οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες από το λίπος, η απώλεια μυϊκού ιστού θα κάνει τη διατήρηση του βάρους πιο δύσκολο έργο.

5. Παρακολουθήστε συχνά την κατάσταση της υγείας σας

viraltopnews.gr

Η γήρανση μπορεί επίσης να φέρει προβλήματα υγείας όπως η υπέρταση και η οστεοπόρωση, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να παραμείνετε σωματικά δραστήριοι.

Οι τακτικές ιατρικές εξετάσεις θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς και να απολαμβάνετε την κάθε μέρα της ζωής σας. Πριν καν το παρατηρήσετε, θα δημιουργήσετε το δικό θετικό κύκλο των πραγμάτων: η καλή υγεία σας δίνει τη δυνατότητα και τη θέληση για άσκηση, και η άσκηση θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.

6. Ξεκινήστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα

viraltopnews.gr

Πιστεύετε ότι μπορείτε να πάρετε κάποια κιλά τώρα και να τα χάσετε αργότερα; Ξεχάστε το! Όπως το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών, πρέπει να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες στη ζωή σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έτσι δε θα ανησυχείτε για περιττά κιλά στο μέλλον.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr