ΑΣΚΗΣΗ: Με ΑΥΤΗΝ την Απλή Άσκηση θα Κάψετε 6 Φορές Περισσότερο Λίπος από ότι με το Τζόκινγκ και θα Χάσετε εύκολα τα Περιττά Κιλά!

img

Ξέρουμε ότι σας αρέσει να μαθαίνετε νέες τεχνικές για να προστατεύετε την υγεία σας, και είναι ακόμα καλύτερα αν σας βοηθάνε να χάσετε βάρος. Έτσι σήμερα σας παρουσιάζουμε κάτι νέο: καλείται «Retro-running,» μια τεχνική που κερδίζει περισσότερους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.

Για τι πρόκειται;

Πρόκειται για ανάποδο τρέξιμο. Είναι μια πολύ αποτελεσματική και έντονη άσκηση γυμναστικής. Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού στη πλάτη και βοηθάει στην επίτευξη ενός πιο δυνατού και ισορροπημένου κάτω κορμού.

Γιατί είναι τόσο καλό για απώλεια βάρους; 

Καθώς είναι μια πλήρως καρδιαγγειακή άσκηση, καίει πολλές θερμίδες, αλλά γίνεται και πλήρης προπόνηση για το σώμα, καθώς γυμνάζει περισσότερες μυϊκές ομάδες, ειδικά τους τετρακέφαλους.

Για να σας δώσουμε μια ιδέα, 100 βήματα προς τα πίσω ισοδυναμούν με 1.000 συμβατικά βήματα, και ένας γύρος προς τα πίσω ισοδυναμεί με 6 γύρους τρέξιμο προς τα μπροστά! Καίτε θερμίδες, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο!

Αυτά είναι τα 6 οφέλη αν τρέχετε προς τα πίσω: 

Τονώνει τα πόδια και τους μυς

Το τρέξιμο προς τα πίσω δυναμώνει τους μυς, χωρίς να ασκεί πολλή πίεση στα γόνατα. Επίσης, βοηθά να αναπτύξετε τους μυς που δεν γυμνάζονται με το συμβατικό τρέξιμο, μεταξύ των οποίων είναι οι κνήμες, οι γάμπες και οι τετρακέφαλοι.

Αποτρέπει τους τραυματισμούς και αποκαθιστά τα γόνατά σας

Όταν τρέχετε προς τα εμπρός, κάνετε συνεχώς επαναλήψεις της ίδιας κίνησης, που μπορεί να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη ανισορροπία και χρόνια προβλήματα στα γόνατα. Τρέχοντας προς τα πίσω μειώνει την επιθετική επίδραση στα γόνατα και βελτιώνει την ισορροπία στις αντίθετες μυϊκές ομάδες. Όχι μόνο μπορεί να αυξήσει την απόδοσή σας, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Αναπτύσσει την περιφερειακή όραση και την ισορροπία

Τρέχοντας προς τα πίσω βοηθά στην αύξηση της περιφερικής όρασης και την ισορροπία, δεδομένου ότι δεν μπορείτε να δείτε αυτό που είναι μπροστά σας, και αναπτύσσει άλλες αισθήσεις όπως η ακοή.

Κάνει καλό στον εγκέφαλό σας

Αλλάζοντας τη ρουτίνα της γυμναστικής σας και κινώντας τους μυς σε αντίθετες κατευθύνσεις, κάνει το μυαλό σας να σκεφτεί και να αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος σας

Όταν τρέχετε προς τα πίσω, κρατάτε φυσικά ίσια την πλάτη σας καθώς κινείστε. Το τρέξιμο προς τα πίσω βοηθά στη μείωση του πόνου στη μέση που προκαλείται από μια κακή στάση σώματος κατά το τρέξιμο προς τα εμπρός.

Δυναμώνει τους κοιλιακούς σας

Ίσια πλάτη και δυνατοί κοιλιακοί. Όταν τρέχετε με ίσια στάση του σώματος, τότε γυμνάζονται έντονα οι κοιλιακοί μύες.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το τρέξιμο προς τα πίσω, τότε συστήνεται να ξεκινήσετε σε διαδρομή που γνωρίζετε καλά. Οι γραμμές στους δρόμους ή στο ταρτάν θα σας καθοδηγήσουν. 


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr