ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Αιτίες και συμπτώματα του σύνδρομου πολυκυστικών ωοθηκών

img

Το Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών(PCOS ), είναι πρόβλημα που μαστίζει πολλές γυναίκες που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία τους. Είναι αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας των ορμονών και συχνά προκαλεί κύστες στις ωοθήκες .

Αυτές οι κύστες οδηγούν σε ορμονικές ανισορροπίες που μπορεί να προκαλέσουν σπάνια ή παρατεταμένες περιόδους εμμηνόρροιας, υπερβολική τριχοφυΐα, ακμή και παχυσαρκία. Είναι σημαντικό να κάνετε έναν έλεγχο για PCOS νωρίς,ώστε να μην οδηγηθείτε σε μακροχρόνιες επιπλοκές.

viraltopnews.gr

Τι προκαλεί το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών;

Οι γιατροί δεν ξέρουν τι ακριβώς προκαλεί το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αλλά η Mayo Clinic λέει ότι υπάρχουν μερικές θεωρίες σχετικά με ορισμένους παράγοντες κινδύνου:

– Η υπερβολική ινσουλίνη

viraltopnews.gr

Πάρα πολύ ινσουλίνη θα μπορούσε να επηρεάσει τις ωοθήκες, αυξάνοντας την παραγωγή ανδρογόνων (ανδρικές ορμόνες), οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να επηρεάσουν την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια σωστά.

– Χαμηλού βαθμού φλεγμονή

viraltopnews.gr

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν επίσης κάποια χαμηλού βαθμού φλεγμονή, η οποία προκαλεί τις πολυκυστικές ωοθήκες να παράγουν ανδρογόνα.

– Κληρονομικότητα

viraltopnews.gr

Αν η μητέρα ή η αδελφή σας έχει το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, έχετε περισσότερες πιθανότητες να το αποκτήσετε. Συμπτώματα Τα  συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών ξεκινούν με την έναρξη της περιόδουτης, αλλά το PCOS μπορεί επίσης να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των μετέπειτα αναπαραγωγικών χρόνων. Υπάρχουν πολλά σημάδια ωστόσο, το κάθε άτομο θα μπορούσε να επηρεαστεί με διαφορετικό τρόπο και τα συμπτώματα επιδεινώνονται με την παχυσαρκία.  1. Παράτυπη έμμηνος ρύση Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του συνδρόμου. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν περιόδους που έχουν κύκλο  35 ημερών ή μεγαλύτερο , λιγότερες από οκτώ περιόδους τον χρόνο, μεγάλες περιόδους και καθόλου περίοδο για τέσσερις μήνες ή περισσότερο.

 2. Η υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα

Μπορεί να προκαλέσει αυξημένη τριχοφυΐα στο πηγούνι, το στήθος, την πλάτη, το στομάχι και ακόμη και τα δάχτυλα των ποδιών.

3. Κακή διάθεση  Μπορεί οι πάσχουσες να υποφέρουν από κατάθλιψη ή εναλλαγές της διάθεσης. 4. Η ακμή Το PCOS μπορεί επίσης να προκαλέσει  ακμή ή πολύ λιπαρό δέρμα.Τα σπυράκια μπορεί να είναι πολύ βαθιά και επώδυνα. 5. θέματα επιπέδων ινσουλίνης  Η περίσσεια ινσουλίνη επηρεάζει την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια σωστά. Θεραπεία
 Η θεραπεία του PCOS είναι διαφορετική για τον καθένα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως σωστή διατροφή και άσκηση ώστε να χάσετε βάρος. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης  να βοηθήσει στη ρύθμιση της περιόδου σας και την μείωση της παραγωγής ανδρογόνων. Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, όμως, οπότε αν έχετε αναγνωρίσει κάποιο από τα συμπτώματα, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για να πάρετε μια διάγνωση και να μάθετε τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και των συμπτωμάτων σας.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr