ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δείτε ΤΙ θα συμβεί στο Σώμα σας, αν Τρώτε ένα Κομμάτι φρέσκο Σέλινο Καθημερινά, για Μία Εβδομάδα.

img

Το σέλινο, είναι ένα απίστευτα υγιεινό λαχανικό που μπορείτε να προσθέσετε σε σαλάτες αλλά και σε πολλά άλλα γεύματα. Είναι πολύτιμο για την υγεία του σώματός μας και για αυτό το λόγο πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση.

Καταναλώνοντας σέλινο για τουλάχιστον μια εβδομάδα, βελτιώνονται πολλές λειτουργίες του σώματός μας. Μπορείτε να δείτε βελτίωση στην όραση στο δέρμα αλλά και στο αίμα σας. Είναι πραγματικά εξαιρετικό λαχανικό!

Το σέλινο, ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος. Αποτελείται από μεγάλες ποσότητες νερού και βοηθητικών ηλεκτρολυτών που είναι υπεύθυνα για την διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Είναι ικανό να σας κρατά ήρεμους και ενυδατωμένους.

Ακόμη, το σέλινο είναι κατάλληλο για δίαιτα, αφού το κάθε ματσάκι περιέχει μόνο 10 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα. Ακόμη, είναι ικανό για την ενίσχυση του μεταβολισμού μας. Προκαλεί κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ότι μας κάνει να μην θέλουμε να φάμε για αρκετή ώρα.

Επιπρόσθετα, το σέλινο είναι ιδανικό για την πρόληψη του έλκους. Το έλκος στο στομάχι, είναι κάτι πολύ ενοχλητικό και επώδυνο. Έχει αποδειχτεί, ότι το σέλινο αυξάνει το γαστρικό υγρό στο βλεννογόνο του στομάχου. Έτσι, αποτρέπεται η δημιουργία έλκους.

Το σέλινο επίσης, προστατεύει από κυτταρικές βλάβες. Αποτελείται από υπέρογκη ποσότητα νερού, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που είναι υπεύθυνα για την ανάπλαση και προστασία των κυττάρων. Τα φλαβονοειδή και η βιταμίνη Κ βοηθούν στην ανακούφιση του κυτταρικού στρες, ενώ εξαλείφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανα.

Χαρακτηρίζεται ακόμη ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Λόγω των εξαιρετικών στοιχείων του, μπορεί και μάχεται ενάντια σε χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις όπως είναι η αρθρίτιδα, η κολίτιδα και η νόσος του Crohn.

Εκτός των άλλων, το σέλινο προστατεύει από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Διεγείρει την παραγωγή ούρων και βοηθά στη μείωση των ουρικών οξέων.

Μάθετε τα πάντα για το σέλινο στο βίντεο που ακολουθεί!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr