ΟΜΟΡΦΙΑ: Ποια είναι τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας στο δέρμα μας

img

Εκτός από την υπέροχη γεύση που έχει η μαύρη σοκολάτα, μας προσφέρει ακόμη τέσσερις λόγους προκειμένου να την καταναλώσουμε χωρίς τύψεις.

1)Κάνει το δέρμα απαλό και λείο
Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που κρατούν την επιδερμίδα σας λεία και απαλή, ενώ ενυδατώνει το δέρμα. Μάλιστα πολλοί συγκρίνουν τα οφέλη της στο δέρμα με αυτά που έχει το πράσινο τσάι.

2)Προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, προστατεύουν το δέρμα μας από τις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας του ήλιου. Έτσι, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας δρα ως μια μορφή ήπιου αντηλιακού και ένα είδος φωτοπροστασίας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν πρέπει να βάζουμε καθόλου αντηλιακό, όταν βγαίνουμε από το σπίτι.

viraltopnews.gr

3)Δίνει λάμψη στα μαλλιά
Οι ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας είναι τόσο ευεργετικές, που μπορούν να χαρίσουν στα μαλλιά σας της παλιά τους λάμψη και να τα ενυδατώσουν. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τη μαύρη σοκολάτα σε σπιτικές μάσκες για τα μαλλιά, προκειμένου να τα αναζωογονήσετε.

4)Μακραίνει τα μαλλιά
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας αυξάνει το οξυγόνο και τη μικροκυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, χάρη στις αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες του κακάο, με αποτέλεσμα να κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή, προωθώντας τη γρήγορη ανάπτυξή τους.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr