ΟΜΟΡΦΙΑ: Πολύτιμα tips ομορφιάς και υγείας

img

Το πρόχειρο φαγητό, το κάπνισμα, το αλκοόλ και το άγχος επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τη σφριγηλότητα του σώματός μας.

Είναι γνωστό ότι το δέρμα μας όταν μεγαλώνουμε δεν παράγει τον ίδιο αριθμό κυττάρων, με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητά του, να θαμπώνει και να δημιουργούνται οι ανεπιθύμητες σε όλους μας ρυτίδες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου χάνουν τη λάμψη τους και τη στιλπνότητά τους.
Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε με όλα αυτά; Απλά, να φροντίζουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας.
– Κατ’ αρχήν σταματήστε το κάπνισμα ή τουλάχιστον ελαττώστε το, εάν καπνίζετε, διότι ενοχοποιείται για την πρόωρη γήρανση.
– Μην αποχωρίζεστε την αντιηλιακή σας κρέμα. Το καλοκαίρι μην ξεχνάτε οπωσδήποτε το καπέλο και τα γυαλιά σας και αποφύγετε τις ώρες που ο ήλιος είναι επικίνδυνος (από 10 το πρωί έως 3 το μεσημέρι περίπου) να αφήνετε την επιδερμίδα σας με ρούχα που την εκθέτουν στον ήλιο, έτσι ώστε να προλάβετε τις φακίδες, πανάδες κλπ.
– Να επισκέπτεστε τον δερματολόγο σας όταν παρατηρείτε αλλαγές στην επιδερμίδα σας, κηλίδες, πανάδες κλπ. ιδιαίτερα εάν έχετε λευκό δέρμα.
– Μην ξεχνάτε να περιποιείστε το δέρμα σας με ενυδατικά προϊόντα, πρωί και βράδυ και με δροσερές λοσιόν. Επίσης προσέξτε τα σαπούνια, εάν τα χρησιμοποιείτε και το ph που περιέχουν στη σύνθεσή τους.
– Εντάξτε στη διατροφή σας ένα πλούσιο διαιτολόγιο με φρούτα και λαχανικά και μην ξεχνάτε το νερό.
– Όταν επιλέγετε καλλυντικά μην απομακρύνεστε όταν σας προτείνουν νέα προϊόντα αντιγήρανσης. Κυκλοφορούν εξαιρετικά προϊόντα στην αγορά, με σύνθεση που βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί ένα πιο λείο δέρμα, μαλακώνοντας ταυτόχρονα τις ρυτίδες. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τις κρέμες κολλαγόνου ή ρετινόλης, αρκεί να ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας, χωρίς να σας δημιουργούν παρενέργειες.
– Εάν παρόλα αυτά, θέλετε να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας με μια αισθητική παρέμβαση, σκεφτείτε ένα χημικό πίλινγκ ή το γέμισμα των ρυτίδων, αλλά προσέξτε ιδιαίτερα τον ειδικό που θα σας αναλάβει.
– Φροντίστε τα μαλλιά σας όπως και το πρόσωπο, κάνοντας τακτικά μάσκες μαλλιών, ειδικά εάν τα βάφετε και κόβοντάς τα σχετικά κοντά, στην περίπτωση που αραιώνουν. Ρωτήστε τον κομμωτή σας για λύσεις που θα αυξήσουν τον όγκο των μαλλιών σας και θα τα δείχνουν πλουσιότερα.
– Γυμναστείτε, χορέψτε, κάντε γιόγκα, ώστε να περπατάτε με χάρη και να διατηρείτε για χρόνια ένα σωστό παράστημα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr