ΟΜΟΡΦΙΑ: Συμβουλές για υπέροχη σιλουέτα

img

Γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο, πλήρης ύπνος και κυρίως ηρεμία, μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια για τη σιλουέτα.

Συγκεκριμένα, η ποδηλασία και το γρήγορο περπάτημα βοηθούν τις γυναίκες να ελέγξουν το βάρος τους, τη δεκαετία 30-40 ετών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Αντιθέτως, το αργό περπάτημα δεν παρέχει το ίδιο όφελος.
Όσες γυναίκες άρχισαν να κάνουν ποδήλατο ή βάδην επί 30 λεπτά ημερησίως, όχι μόνο κατόρθωσαν να διατηρήσουν αμετάβλητο το σωματικό βάρος τους, αλλά έχασαν και λίγα κιλά, εκείνες που περιόρισαν το χρόνο που ασχολούνταν, πήραν 3 κιλά κατά μέσον όρο.

Παράλληλα, ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να βελτιώσει ή να καταστρέψει την σιλουέτα, είναι ο ύπνος, αφού ο ήρεμος και πλήρης ύπνος είναι παράγοντας που συμβάλλει στη διατήρηση της σιλουέτας, ενώ ο ελλιπής είναι ό,τι χειρότερο για τη σιλουέτα μας, καθώς μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους.

Μελέτες έχουν δείξει, ότι η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει σημαντικά το μεταβολισμό, με συνέπεια να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια ο οργανισμός σε κάθε λειτουργία του – ακόμα και στην αναπνοή, ενώ ενθαρρύνει την αύξηση του βάρους διεγείροντας την πείνα.

Τέλος το στρες είναι ένας παράγοντας που μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις στο βάρος, καθώς μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό των γυναικών και να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αναφέρουν ειδικοί.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr