ΟΜΟΡΦΙΑ: Ακολουθείστε συμβουλές για ολόλευκο χαμόγελο

img

Το τσιγάρο, ο καφές, ορισμένα ροφήματα, όπως το κρασί και οι χυμοί σβήνουν το λευκό χρώμα από τα δόντια σας. Ακολουθείστε τις παρακάτω απλές συμβουλές για να έχετε λευκά δόντια και όμορφο χαμόγελο.

Σκεφτείτε πριν πιείτε
Μπορεί να περιέχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν νόσους, αλλά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ο χυμός κράνμπερι ή ο χυμός σταφύλι λεκιάζουν εύκολα τα δόντια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα καταργήσετε, αλλά να θυμάστε να ξεπλένετε το στόμα σας μετά από την κατανάλωσή τους.

Τροφές που λεκιάζουν τα δόντια
Δείτε έναν εύκολο τρόπο να διαπιστώσετε αν μια τροφή είναι επίφοβη. Οτιδήποτε μπορεί να λεκιάσει ένα άσπρο βαμβακερό μπλουζάκι μπορεί να λεκιάσει τα δόντια, δήλωσαν οδοντίατροι.
Για παράδειγμα, ο καφές, το τσάι, τα σκούρα αναψυκτικά και οι χυμοί φρούτων. Οι λεκέδες στα δόντια αναπτύσσονται σταδιακά και γίνονται πιο εμφανείς καθώς γερνάμε.

Μην καπνίζετε
Το τσιγάρο δεν είναι κακό μόνο για την υγεία αλλά και ένας από τους χειρότερους παράγοντες που λεκιάζουν τα δόντια. Ο καπνός προκαλεί καφέ λεκέδες οι οποίοι είναι δύσκολο να αφαιρεθούν μόνο με το βούρτσισμα. Όσο πιο πολύ καιρό καπνίζετε τόσο πιο έντονοι γίνονται οι λεκέδες. Το κάπνισμα, επίσης, προκαλεί δύσοσμη αναπνοή και ουλίτιδα και αυξάνει τον κίνδυνο για τα περισσότερα είδη καρκίνου.

Σπιτικές λύσεις για πιο άσπρα δόντια
Υπάρχουν ορισμένα γιατρικά, όπως η σόδα μαγειρικής και η οδοντόβουρτσα για απλή λεύκανση των δοντιών στο σπίτι. Επίσης ορισμένα τρόφιμα όπως το σέλερι, τα μήλα, τα αχλάδια και τα καρότα προκαλούν πολύ σάλιο που βοηθά να απομακρύνονται τα υπολείμματα τροφών από τα δόντια.
Το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη αποτελεί δράση καθαρισμού των δοντιών και προκαλεί επίσης σάλιο. Το όφελος από το σάλιο είναι ότι ουδετεροποιεί το οξύ που προκαλεί τη βλάβη στα δόντια.

Λευκαντικές οδοντόκρεμες
Πώς βγάζετε τους λεκέδες από τα δόντια; Με οδοντόκρεμες, γέλη και υγρά που βοηθούν στην αφαίρεση ορισμένων επιφανειακών λεκέδων. Πολλά από τα προϊόντα περιέχουν ελαφριά λειαντικά, χημικούς παράγοντες ή παράγοντες που γυαλίζουν τα δόντια.

Φάρμακα
Το αντιβιοτικό τετρακυκλίνη οδηγεί σε γκρίζο χρώμα τα δόντια των παιδιών που ακόμα αναπτύσσονται.
Τα αντιβακτηριακά στοματικά διαλύματα που περιέχουν τις ουσίες chlorhexidine ή cetylpyridinium chloride επίσης μπορούν να λεκιάσουν τα δόντια. Ορισμένα αντισταμινικά, αντιψυχωσικά και φάρμακα για την αρτηριακή πίεση προκαλούν λεκέδες στα δόντια, όπως και ο σίδηρος και το πολύ φθώριο.

Μην ξεχνάτε την καθημερινή φροντίδα
Μια απλή στρατηγική μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν τα δόντια λευκά. Το βούρτσισμα. Να βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα και σνακ.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr