ΟΜΟΡΦΙΑ: Με ποιο τρόπο μπορείς να μειώσεις τις ανεπιθύμητες ραγάδες

img

Ένα από τα πιο ενοχλητικά σημάδια στο κορμί μιας γυναίκας είναι οι ραγάδες, οι οποίες έχουν γίνει είτε από απότομη απώλεια, είτε απότομη αύξηση βάρους.

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει αυτές τις ενοχλητικές άσπρες γραμμούλες σε διάφορα σημεία του σώματος της και να αναρωτιέται πως μπορεί να τις περιορίσει κάπως και να μην είναι τόσο έντονες.

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές του σώματος που εμφανίζονται είναι η κοιλιά, οι μηροί αλλά και το στήθος και αρχικά έχουν ροζ χρώμα, ενώ στην συνέχεια γίνονται πιο λευκές.

Καστορέλαιο
Το καστορέλαιο, είναι ένα φυτικό έλαιο που χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει πολλά δερματικά προβλήματα όπως ρυτίδες, μαύρα στίγματα, σπυράκια αλλά και τις ραγάδες.
Άπλωσε λίγο καστορέλαιο στην περιοχή του κορμιού σου που οι ραγάδες σου είναι έντονες και κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 5 με 10 λεπτά. Στην συνέχεια τύλιξε την περιοχή με κάποιο λεπτό βαμβακερό ύφασμα και χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ζεστό νερό ή ένα θερμαντικό μαξιλάρι μπορείς να «θερμάνεις» για μισή ωρίτσα την περιοχή. Αν επαναλάβεις την διαδικασία καθημερινά για περίπου ένα μήνα θα δεις βελτίωση.

Μην ξεχνάς την πατάτα
Μπορεί να σου φαίνεται απίθανο αλλά η πατάτα περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος.
Κόψε μια πατάτα μεσαίου μεγέθους σε χοντρά κομμάτια και πάρε ένα κομμάτι και τρίψτο απαλά στις ραγάδες σου για λίγα λεπτά. Πρόσεξε μόνο το υγρό μέρος της πατάτας να καλύπτει την περιοχή που θέλεις. Άφησε το υγρό της πατάτας να στεγνώσει και ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό!

Ασπράδια αυγών
Τα αυγά όπως είναι γνωστό είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνών και είναι ένας ακόμη σύμμαχος που έχεις αν θέλεις να μειώσεις τις ραγάδες σου.
Χτύπησε τα ασπράδια δύο αυγών ελαφρά με ένα πηρούνι. Καθάρισε καλά την περιοχή που θέλεις με νερό και στην συνέχεια άπλωσε μια παχιά στρώση απο τα ασπράδια αυγών με ένα πινέλο του μακιγιάζ σου. Άφησε τα ασπράδια αυγών να στεγνώσουν επάνω στο δέρμα σου και ξέπλυνε την περιοχή με κρύο νερό. Στην συνέχεια άπλωσε ελαιόλαδο στην περιοχή για να την ενυδατώσεις σε βάθος. Αν επαναλάβεις καθημερινά την διαδικασία για τουλάχιστον δυο εβδομάδες θα έχεις θετικά αποτελέσματα.

Λεμόνι
Ο χυμός λεμονιού είναι φυσικά όξινος και βοηθάει στην επούλωση και την μείωση των ραγάδων.
Τρίψε φρέσκο χυμό επάνω στις ραγάδες σου με κυκλικές κινήσεις και άφησε τον χυμό να δράσει και να απορροφηθεί από το δέρμα σου για δέκα λεπτά πριν το ξεβγάλεις με ζεστό νερό.

Μια ακόμη λύση είναι να αναμείξεις ίσες ποσότητες χυμού απο αγγούρι και από λεμόνι και να απλώσεις το μείγμα στις ραγάδες σου.

Αν θέλεις να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, έτσι ώστε να μπορέσουν τα νέα να βγουν στην επιφάνεια δεν έχεις παρά να διαλέξεις το κατάλληλο σκραμπ. Η απολέπιση είναι ένα βασικό σημείο αν θέλεις να δεις τις ραγάδες σου να μειώνονται.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr