ΟΜΟΡΦΙΑ: Ποια προϊόντα δεν πρέπει να βάλετε ποτέ στο πρόσωπο σας

img

Η πλειοψηφία των γυναικών, τη σημερινή εποχή, φροντίζει ιδιαίτερα την εξωτερική της εμφάνιση και είναι μονίμως περιποιημένη.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια προϊόντα που δεν πρέπει να βάζουμε στο πρόσωπο μας, διότι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην επιδερμίδα μας. Δείτε ποια είναι και αποφύγετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Λακ
Μπορεί να έχετε ακούσει πως βοηθά να σταθεροποιηθεί το μεικ απ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η λακ περιέχει αλκοόλη, συστατικό που θα προκαλέσει αφυδάτωση στο πρόσωπό σας και θα το κάνει να δείχνει γερασμένο. Επιπλέον, το σπρέι μαλλιών περιέχει απωθητικά, τα οποία μπορούν να αφήσουν στο δέρμα κοκκινίλες.

Αποσμητικό
Επειδή κρατά στεγνές τις μασχάλες, δεν σημαίνει πως μπορεί να κάνει το ίδιο με τα σημεία του προσώπου, που ιδρώνουν έντονα. Θέλετε το πρόσωπό σας να αναπνέει και οι πόροι του να μην κλείνουν.

Σαμπουάν
Το σαμπουάν έχει σχεδιαστεί να αφαιρεί τη βρωμιά από την τρίχα και δεν μπορεί να καθαρίσει το πρόσωπο, παρά μόνο θα αφήσει το δέρμα σας ξηρό.

Κρέμα σώματος
Συνήθως οι κρέμες σώματος έχουν πολύ πιο παχύρρευστη υφή και έντονα αρώματα. Η επαφή τους με το πρόσωπο μπορεί να το ερεθίσουν.

Λάδι μαλλιών
Επειδή έχει την ιδιότητα του serum δεν σημαίνει πως προορίζεται και για την ενυδάτωση του προσώπου σας. Πολλά από αυτά περιέχουν αρώματα, τα οποία μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο αυτό δέρμα.

Ξύδι
Ναι, μπορείτε να εφαρμόσετε το ξύδι στο πρόσωπό σας ως τονωτικό, αλλά είναι καλύτερα να πάρετε ένα toner, που να το περιέχει ως συστατικό αντί να χρησιμοποιείται αυτό που έχετε στην κουζίνα σας. Τα συστατικά του ξυδιού μπορούν να κάψουν στην πραγματικότητα την επιδερμίδα σας με μακροχρόνια χρήση.

Μαγιονέζα
Μπορεί να είναι βασικό συστατικό σε πολλές ενυδατικές μάσκες μαλλιών, αλλά δεν αποτελεί καλή ιδέα να το βάλετε στο δέρμα σας, εξαιτίας της οξύτητάς του. Αυτό φράζει τους πόρους και δεν μπορεί να αναπνεύσει το δέρμα σας.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr