ΟΜΟΡΦΙΑ: Ποιες συμβουλές ομορφιάς είναι μύθοι

img

Και ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε, μια και καλή, από κάθε είδους παράλογο μύθο ομορφιάς, που μάθαμε, πιστέψαμε και ακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

viraltopnews.gr
Η παρεξηγημένη σοκολάτα
Ο μύθος πως η σοκολάτα προκαλεί ακμή δεν ισχύει. Μάλιστα, το βούτυρο κακάο και η σκόνη του κακάο, που περιέχει η σοκολάτα, είναι εξαιρετικά συστατικά για ένα δέρμα ταλαιπωρημένο ή ξηρό.

Όταν ξυρίζεται κανείς, δυναμώνει την τρίχα
Η τρίχα που έχει κοπεί είναι πιο ευρεία στη βάση της και πιο στενή στην άκρη. Όταν ξυρίσετε την τρίχα κόβεται στην ουσία από τη ρίζα της αλλά όταν αυτή ξαναμεγαλώσει αυτό που φαίνεται αρχικά είναι η βάση της, άρα η πιο ευρεία της πλευρά. Γι” αυτό μοιάζει και την αισθανόμαστε πιο σκληρή. Αλλά το ξυράφι δεν έχει καμία ευθύνη για την ποιότητα της τρίχας.

viraltopnews.gr
Οι άσπρες τρίχες
Με το να τραβήξετε την πρώτη άσπρη τρίχα που θα δείτε, δε σημαίνει ότι σύντομα θα δείτε τις δεκαπλάσιες να την αντικαθιστούν. Ωστόσο, το να την τραβήξετε δεν είναι και ό,τι καλύτερο γιατί ενδεχομένως να τραυματίσετε τον θύλακα της τρίχας και στους τραυματισμένους θύλακες δε μπορεί να αναπτυχθεί τίποτα στο μέλλον του κεφαλιού σας.

Αν έχετε μόνιμα βαμμένα τα νύχια σας, θα γίνουν κίτρινα
Σ” αυτή την περίπτωση, δε μιλάμε για μύθο, αλλά για πραγματικότητα. Αν δεν αφήνετε τα νύχια σας να αναπνέουν και τα έχετε μόνιμα βαμμένα, στο τέλος θα κιτρινίσουν. Η λύση είναι να τοποθετείτε πριν το μανό ειδικά προστατευτικά προϊόντα, που θα εμποδίσουν τον αποχρωματισμό. Το νύχι είναι πορώδες και απορροφά τα συστατικά του μανό.

viraltopnews.gr
Η βαζελίνη εμποδίζει το γήρας
Η βαζελίνη είναι πράγματι ό,τι πιο ενισχυμένο για την ενυδάτωση του δέρματος, επειδή πιέζει τα έλαια να εισχωρήσουν στο δέρμα και τα εμποδίζει να εξατμίζονται. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εμποδίζει και τον χρόνο.

Το σταυροπόδι δημιουργεί κιρσούς
Μάλλον η ορθοστασία ενισχύει τη δημιουργία αγγειακών προβλημάτων. Αν κάνετε μία δουλειά που απαιτεί ορθοστασία, αυτό σημαίνει ότι οι φλέβες σας πρέπει να εργάζονται υπερωρίες προκειμένου να πάει το αίμα από τα πόδια στην καρδιά. Και αυτό ακριβώς είναι που δημιουργεί το πρήξιμο στις φλέβες και τους κιρσούς.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από τα κατάλοιπα λίπους που εγκλωβίζονται ανάμεσα σε ινώδεις «ταινίες», που συνδέουν τους ιστούς του δέρματος. Οι ταινίες αυτές πιέζουν τα κατάλοιπα αυτά του λίπους κάτω από το δέρμα και καταλήγουμε να έχουμε την όψη αυτή της κυτταρίτιδας. Μία καλή μέθοδος αντιμετώπισης είναι η ενυδάτωση, η οποία βοηθά στην εφίδρωση και το «πρήξιμο» του δέρματος, μία διαδικασία που κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο ορατή.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr