ΟΜΟΡΦΙΑ: 7 Λάθη που κάνεις στο πλύσιμο του προσώπου!

img

Μπορεί να πλένεις το πρόσωπό σου τακτικά κάθε βράδυ προσεκτικά και σχολαστικά. Από βιασύνη ή και περιορισμένο χρόνο ίσως όμως κάνεις κάποια πράγματα λάθος από συνήθεια και δεν είσαι η μόνη.

Δερματολόγοι σε όλο τον κόσμο προειδοποιούν τις γυναίκες να είναι ιδιαίτερα σχολαστικές στο πλύσιμο του προσώπου τους και να βεβαιωθούν πως πραγματικά τα κάνουν όλα σωστά. Άλλωστε όλη η ομορφιά του προσώπου βασίζεται σε αυτό.

Οι ειδικοί λένε ότι στην κορυφή βρίσκεται το λάθος προϊόν. Δεν χρειάζεται να κοκκινίσεις το πρόσωπο σου για να κάνεις ένα σωστό καθαρισμό. Αυτό πολύ απλά θα κάνει κακό στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σου. Χρειάζεσαι ένα απαλό προϊόν γι” αυτή τη δουλειά και αυτός που θα στο υποδείξει είναι ο δερματολόγος σου.

Χρησιμοποιείς βρώμικα χέρια

viraltopnews.gr

Μπορεί να κάνεις το ντεμακιγιάζ του προσώπου σου απευθείας μόλις γυρνάς στο σπίτι. Αυτό είναι λάθος. Ακόμα και αν σαπουνίσεις το πρόσωπο σου με το ειδικό σαπούνι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια σου με χλιαρό νερό ώστε να φύγουν όλα τα μικρόβια.

Σκουπίζεσαι με την ίδια πετσέτα

viraltopnews.gr

Σιγουρέψουν ότι χρησιμοποιείς καθαρή πετσέτα κάθε φορά για να σκουπίσεις το πρόσωπο σου. Ακόμα και το καθαρό σου πρόσωπο να σκουπίσεις σήμερα να είσαι σίγουρη ότι θα μείνει κάποιο υπόλειμμα στην πετσέτα, το οποίο θα πάει στο δέρμα σου αν σκουπιστείς με την ίδια και αύριο. Άρα ουσιαστικά θα επαναφέρεις ότι προσπάθησες να απομακρύνεις.

Πλένεσαι πολύ συχνά

viraltopnews.gr

Μια ή δυο φόρες την ημέρα είναι υπέρ αρκετές. Οι παραπάνω φορές θα αφυδατώσουν την επιδερμίδα σου και θα σε οδηγήσουν σε κοκκινίλες.

Κακό ξέπλυμα

viraltopnews.gr

Το καθαριστικό προϊόν πρόσωπου που θα επιλέξεις θα είναι σίγουρα το καλύτερο για το δέρμα σου. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτική με το ξέπλυμα ώστε να μην αφήσεις υπολείμματα σαπουνάδας. Τα υπολείμματα θα φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας και θα δημιουργηθούν εpεθισμοί.

Λάθος θερμοκρασία νερού

viraltopnews.gr

Θα έχεις ακούσει σίγουρα πως το ζεστό νερό είναι απαραίτητο για να απαλλαγείς από τα μικρόβια ή ότι το κρύο νερό κλείνει τους πόρους. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό. Το πολύ ζεστό θα βλάψει το δέρμα σου, ενώ με το παγωμένο διατρέχεις τον κίνδυνο να μην ξεπλυθείς καλά.

Παραλείπεις την ενυδατική σου κρέμα

viraltopnews.gr

Είναι καλή ιδέα να αποφεύγεις οτιδήποτε στο πρόσωπό σου αφού πλυθείς. Εκτός αν αποφύγεις να βάλεις την ενυδατική σου κρεμά. Η καλύτερη στιγμή να βάλεις την ενυδατική σου είναι όταν το δέρμα του πρόσωπου σου είναι ακόμα νωπό. Αυτό βελτιστοποιεί την απορρόφηση του προϊόντος ώστε να μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr