ΟΜΟΡΦΙΑ: Οι 8 μύθοι αντιγήρανσης που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε!

img

1) Το να μη χαμογελάμε ποτέ, αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων

Celebrities όπως η Kim Kardashian και η Victoria Beckham είναι από τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του μύθου.

«Είναι αλήθεια ότι οι εκφράσεις του προσώπου δημιουργούν γραμμές, είναι πρακτικά αδύνατο όμως να ζήσει κανείς χωρίς να σχηματίζεται καμία έκφραση στο πρόσωπό του και σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό!«, λέει η δρ. Julia Tzu του Wall Street Dermatology.

Η συμβουλή της; «Απολαύστε τη ζωή και χαμογελάστε. Η ευτυχία είναι αντιγηραντική από μόνη της!«

2) Το πεντακάθαρο δέρμα φαίνεται πιο νεανικό

«Η χρήση «σκληρών» καθαριστικών προσώπου εκτός από τις ακαθαρσίες αφαιρεί παράλληλα και τα φυσικά έλαια του προσώπου, με αποτέλεσμα να τονίζονται οι γραμμές και οι ρυτίδες ακόμη περισσότερο» λέει η δρ. Mona Gohara.

3) Κάπου εκεί έξω, υπάρχει η ιδανική φόρμουλα

Λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε, αλλά δεν υπάρχει καμία μαγική φόρμουλα για την περιποίηση του δέρματος. Παρόλο που υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθούμε – όπως το να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό καθημερινά – δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει το δέρμα σας αψεγάδιαστο, ασχέτως με το τι σας υπόσχονται οι εταιρείες προϊόντων ομορφιάς.

4) Μπορείτε να αψηφήσετε τη βαρύτητα στεκόμενοι στο… κεφάλι σας

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό. Φυσικά και ΔΕΝ ισχύει!

5) Όσα περισσότερα πληρώνουμε, τόσο καλύτερη η περιποίηση

Άλλο πράγμα να σας συστήσει κάποια προϊόντα ο δερματολόγος ή ο φαρμακοποιός σας και άλλο να ξοδεύετε μια περιουσία για μια κρέμα που είδατε στην τηλεόραση και υπόσχεται θαύματα. Υπάρχει διαφορά…

6) Το makeup με αντιηλιακό δείκτη προστασίας είναι το ίδιο με το αντιηλιακό

Εκτός αν χρησιμοποιείτε κάποια βάση ή ενυδατική κρέμα με αντιηλιακό δείκτη προστασίας 30 και πάνω, το οποίο θα ανανεώνετε κάθε δύο ώρες, όχι. Δεν είναι το ίδιο.

7) Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να εξαφανίσουν τις ρυτίδες

Σύμφωνα με τη δρ. Gohara αυτές οι ασκήσεις μπορεί να χειροτερέψουν την κατάσταση, ακριβώς επειδή χρησιμοποιούν τόσους πολλούς μυς του προσώπου.

8) Όσον αφορά τις θεραπείες, όσο πιο καινούρια τόσο το καλύτερο

Ότι και να λένε οι φίλες σας για τις τελευταίες επανορθωτικές θεραπείες, πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσετε με το δερματολόγο ή την αισθητικό σας, πριν τη δοκιμάσετε.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr