ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Μοιάζει με έναν παλιό κορμό δέντρου που σαπίζει, μόλις όμως το δούμε από κοντά μένουμε άφωνοι!

img

Το απίστευτο και επιβλητικό έργο τέχνης, με όνομα “Κατά μήκος του ποταμού κατά τη διάρκεια του Quinming Φεστιβάλ”, είναι σκαλισμένο από τον Zheng Chunhui, και είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της κινεζικής γλυπτικής μαεστρίας.

Αυτός ο περίτεχνα σκαλισμένος «κόσμος» χρησιμοποιεί ένα δέντρο μήκους 12,3 μέτρων! Είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο έργο ξυλογλυπτικής στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Guinness. Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο περνάει από ολόκληρο το γλυπτό, θα νιώσετε σαν να έχετε μεταφερθεί σε έναν κόσμο που έχει 550 ξεχωριστούς σκαλιστούς χαρακτήρες, κτίρια και οχήματα που ζωντανεύουν ένα ολόκληρο χωριό!

Το σκαλισμένο αριστούργημα του Chunhui πήρε την έμπνευσή του από τον πίνακα ζωγραφικής με τον ομώνυμο τίτλο. Πιστεύεται ότι ο πίνακας δημιουργήθηκε κάποια στιγμή μεταξύ του 1085 και του 1145. Η ζωγραφική απεικόνιση της ζωής της δυναστείας Σονγκ ήταν τόσο εκπληκτικά περίπλοκη, που έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια αιώνων να το εκφράσουν εκ νέου καλλιτεχνικά.

Το αριστούργημα που πρόκειται να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, πήρε στον καλλιτέχνη Chunhui τέσσερα χρόνια για να το δημιουργήσει. Το Quinming Φεστιβάλ γιορτάζεται ακόμα μέχρι τις μέρες μας την 15η ημέρα της εαρινής ισημερίας. Απολαύστε την περιήγηση!