ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας το περίγραμμα και όταν τελείωσε σε τέσσερα λεπτά... δεν πιστεύαμε στα μάτια μας!

img

Σε πολλούς καλλιτέχνες τους παίρνει χρόνια να ολοκληρώσουν τα έργα τους, αλλά αυτός ο καλλιτέχνης χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά για να ολοκληρώσει το δικό του. Ο Δρ. B.K.S. Varma είναι ένας ιδιαίτερα διακεκριμένος καλλιτέχνης και καθηγητής από το Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Ειδικεύεται στη δημιουργία έργων τέχνης που έχουν να κάνουν με κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι πίνακές του, οι οποίοι συχνά γίνονται σουρεαλιστικοί, είναι γνωστοί για τις απεικονίσεις ινδικών θεών που εντυπωσιάζουν και συλλαμβάνουν τη φαντασία των θεατών του. Παρ “όλες τις βραβευμένες συλλογές και τα εκθέματα του, ο Varma έχει γίνει περισσότερο γνωστός για τη ζωγραφική μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια, όπου διασκεδάζει τους θεατές με τα βιαστικά και δημιουργικά κομμάτια του.

Σε αυτό το σύντομο βίντεο, ο Varma δημιουργεί ένα από τα χαρακτηριστικά του κομμάτια με τίποτα περισσότερο από μια κλωστή και μελάνη. Ο Varma χρησιμοποιεί το νήμα για να κάνει γραμμές και το να σύρει σε ολόκληρο το καμβά, δημιουργώντας ένα απίστευτα όμορφο και περίπλοκο σχέδιο, κάνοντας γρήγορα χτυπήματα. Κάνει τη καλλιτεχνική διαδικασία να φαίνεται και τόσο εύκολη που θα θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς με τα κορδόνια σας αυτή την ανορθόδοξη τεχνική.

Ο Varma ολοκληρώνει ως εκ θαύματος τον πίνακα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, ο ίδιος καταφέρνει να δημιουργήσει ένα αριστοτεχνικό έργο τέχνης, που είναι αξιοσημείωτη η προσοχή στη λεπτομέρεια.

Μπορείτε να δείτε και άλλα έργα του καλλιτέχνη στην ιστοσελίδα του. Απολαύστε το βίντεο και την ιδιότροπη τεχνική του Ινδού καλλιτέχνη!