ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Είναι Ολόκληρο φτιαγμένο από Καλάμια. Η Πολυτέλεια στο εσωτερικό του, ΔΕΝ Περιγράφεται!

img

Η Elora Hardy είναι μία ικανή σχεδιάστρια με πάθος της την οικολογική αρχιτεκτονική. Μεγάλωσε στο Ubud της Ινδονησίας το 1980, όπου και έμαθε την τέχνη της γλυπτικής και της ζωγραφικής.

Στα 14 της πήγε σε ένα σχολείο τεχνών της Καλιφόρνια και στη συνέχεια για Bachelor στο Tufts University στο τμήμα Καλών τεχνών το 2004.

Μετά από περίπου 5 χρόνια δουλειάς στο Μανχάταν, γύρισε στο νησί Bali της Ινδονησίας και ίδρυσε την εταιρεία της, Ibuku, μία σχεδιαστική ομάδα της Ινδονησίας που ειδικεύεται στις κατασκευές με bamboo.

Βαθιά μέσα στον τροπικό παράδεισο, η Hardy και η ομάδα της προσπάθησαν να φτιάξουν ένα Πράσινο Χωριό, ένα οικολογικό θέρετρο  κατά μήκος του ποταμού Ayung.

Στο πράσινο αυτό χωριό, όλα τα κτίρια είναι κατασκευασμένα σχεδόν εντελώς από bamboo, που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ επιβλητικό.

Πριν τη χρήση του, κάθε κομμάτι από bamboo ελέγχεται με τεστ αντοχής και περνιέται με ένα διάλυμα από αλάτι για να αποφευχθεί η φθορά από έντομα.

Κάποια από τα σπίτια είναι πραγματικά ψηλά, πιο ψηλά και από τους ψηλότερους φοίνικες της περιοχής, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα από τα γύρω ηφαίστεια.

Το νησί είναι τρωτό σε σεισμούς, γι’αυτό και κάθε κτίσμα είναι σχεδιασμένο να απορροφάει τους κραδασμούς από έναν πιθανό σεισμό.

Για όσους θέλουν να δουν το χωριό από κοντά, υπάρχουν δυνατότητες να το επισκεφτείτε, να μείνετε για λίγες μέρες ή ακόμα και να επιλέξετε να χτίσετε το δικό σας σπίτι κατά μήκος του ποταμού.

Για όσους έχουν παιδιά, το πρωτοποριακό και δημοφιλές Πράσινο Σχολείο βρίσκεται αρκετά κοντά στο χωριό.

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr